cròniques

Eloi Sayrach és el primer finalista del Premi Verkami del Sona9

El projecte del barceloní ha estat el més votat al primer concert preliminar del concurs

| 07/06/2022 a les 22:15h

Eloi Sayrach
Eloi Sayrach | Carles Rodríguez
El primer concert preliminar del Sona9 2022 s'ha celebrat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, amb els concerts de Olga Zoet (Lleida pop d'autor), Lenand (Tarragona, pop d'autor), NUN (Girona, r&b · pop-jazz) i Eloi Sayrach (Barcelona, pop d'autor). La votació del públic en directe i en streaming, amb més de 800 vots únics, ha donat com a primer finalista del premi Verkami per Votació Popular a Eloi Sayrach amb un total del 44% dels vots. En segon lloc ha quedat NUИ amb el 35%; el tercer lloc ha estat per Lenand amb el 20%, i finalment Olga Zoet ha aconseguit l'1%. 

La primera actuació en aquesta fase preliminar del concurs ha estat a càrrec de la jove lleidatana Olga Zoet, que ha defensat el seu projecte dolç i intimista amb "Admeto", "Vianants" o "Interestel·lar", entre altres. Malgrat que sovint s'acompanya de dos músics més, en aquesta ocasió ha pujat dalt l'escenari al costat del seu guitarrista -que també s'ha atrevit amb les segones veus-, i de bases llançades des de l'ordinador.
 

Olga Zoet Foto: Carles Rodríguez


Tot seguit, ha pujat dalt l'escenari de l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm el duet tarragoní que conformen Elena García i Andreu Peral, Lenand. Plegats, han mostrat la seva proposta de cançó d'autor, lligada a la tradició, a veu i guitarra, han demostrat tenir missatges reivindicatius i una proposta emocional a través dels seus temes "Desig", "Tres llamps i una ofrena" i "Tragèdia", entre altres. Com diu Peral, escoltant el seu projecte, "sempre trobareu aquell racó de ràbia, amistat i amor".
 

Lenand Foto: Carles Rodríguez

La penúltima actuació de la vesprada l'ha fet NUИ, que s'ha presentat al concurs en format de quintet. Junts, han defensat les cançons íntimes de la cantant i frontwoman Núria Fossas "Mel i molsa", "Em sap greu" o "El món ja no m'agrada", a més d'"A les dones (que ploren a les fosques, soles i en silenci)" en una versió més íntima i càlida, a duet.
 

NUИ Foto: Carles Rodríguez


La nit l'ha tancat el barceloní Eloi Sayrach, que ha defensat en format trio un projecte pròxim, càlid i intimista amb cançons com "Migrada hivernal", dedicada a la seva germana, "Perdut dins l'aixopluc", i la primera cançó que va escriure, en una versió més hipnòtica, i que el públic va acollir corejant: "Nen intrèpid". Amb la seva actuació, Sayrach s'ha coronat aquesta nit, convencent al públic, i passa directament a la final del vot popular.
 

Eloi Sayrach Foto: Carles Rodríguez


El proper concert preliminar del #22Sona9 serà demà, dimecres 8 de juny, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm amb les actuacions de Sequoia  (Barcelona, pop-folk), Jovedry (Barcelona, indie-rap), Joanlupi (Sant Boi de Llobregat, pop) i Bigwé (Barcelona, pop · r&b).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Sona9 2022, actualitat, Nun, Eloi Sayrach, Lenand, Olga Zoet, 22Sona9, Sona9, cròniques, 22sona9

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.