cròniques

Joanlupi es fa amb el vot del públic al segon concert preliminar del Sona9 2022

El grup de Sant Boi de Llobregat s'ha classificat amb un total del 41% dels vots

Eloi Sayrach és el primer finalista del Premi Verkami del Sona9

| 08/06/2022 a les 22:10h

Joanlupi guanya el vot popular a la segona preliminar del Sona9 2022
Joanlupi guanya el vot popular a la segona preliminar del Sona9 2022 | Carles Rodríguez
Joanlupi és la nova proposta classificada per a la final del premi Verkami per Votació Popular del Sona9 2022. En el segon concert preliminar, la banda barcelonina ha aconseguit el 41% dels vots, seguit de Sequoia amb el 28%, Bigwé amb el 18% i Jovedry amb 13%. 

La segona preliminar ha tingut una clara diversitat musical amb formacions que han apostat pel pop-folk amb Sequoia, l'indie-rap amb Jovedry, el pop de Joanlupi i la sonoritat neosoul i r'n'b de Bigwé.

El primer projecte a actuar ha estat Sequoia que ha duplicat el trio per a l'ocasió, ampliant-lo amb vents i una guitarra. Amb aquesta formació engrandida, el projecte ha defensat temes com "Van ser molts anys", "Un hivern molt llarg" i "Vint-i-pocs", entre altres, que han estat acollides per un públic entregat i coneixedor de les seves lletres ocurrents i narratives. Així, la banda barcelonina ha mostrat la seva proposta de bases pop amb un peu al folk o, com diuen ells: "indie folk al caliu".
 

Sequoia Foto: Carles Rodríguez


Tot seguit, ha pujat dalt l'escenari Jovedry en format de quartet, amb bases tirades des de l'escenari, baix, guitarra i sintetitzadors per mostrar el seu indie-urban. Amb una bona dosi de flow han filat cançons com "Capikey", "Erik Satie", "Fi del génesi", entre altres, a més de la final "Pel carrer de nit", corejada entre el públic.
 

Jovedry Foto: Carles Rodríguez


Un cop passat l'equador d'aquesta segona preliminar, Joanlupi ha irromput dalt de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. Després d'una introducció de guitarra molt ben cuidada, el bandautor de Sant Boi de Llobregat ha mostrat el seu repertori pop amb grans tints jazzísitics. "Com m'agada", "Massa ganes", "Tantes voltes", i la final "Ja no escric" han demostrat la capacitat de Joanlupi de combinar veus i solos de trompeta a parts iguals.
 

Joanlupi al segon concert preliminar del #22Sona9 Foto: Carles Rodríguez


La darrera actuació de la nit ha quedat a càrrec de Bigwé, qui ha demostrat amb escreix el seu flow i el seu rang vocal.  El quintet ha fet gala del seu pop amb tocs de soul i r'n'b defensant sobre l'escenari temes com "Somni equivocat", "Que volin els coloms", "Idgaf" i "Tu i jo", entre altres, que han fet explotar el públic en aplaudiments i balls improvisats i han fet acabar la vesprada en tota una festa.
 

Bigwé Foto: Carles Rodríguez


Els guanyadors del vot popular en cada concert preliminar, accedeixen a la final en línia que es celebrarà durant el mes de juliol, i on el públic podrà votar a través de la web del Sona9. L'artista que rebi més vots durant tot el dia passarà directament a la fase final de la 22a edició del Sona9.

Les preliminars del Sona9 continuen aquest dijous 9 de juny a la sala 16 Toneladas de València amb les actuacions de Oceäns (música urbana, Xeraco), Aina Koda (rap, Polinyà de Xúquer) i Kela (pop electrònic, Pego). 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, cròniques, sona9, sona9 2022, 22sona9, actualitat, Joanlupi, Sequoia, Bigwé, Jovedry, Sona9

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.