actualitat

La Ludwig Band guanya el Premi Cerverí 2022 a la millor lletra de cançó en català

«S'ha mort l'home més vell d'Espolla» ha estat escollida guanyadora amb un 42% dels vots populars

El premi l'atorga anualment la fundació Prudenci Bertrana

| 20/09/2022 a les 20:00h

La Ludwig Band
La Ludwig Band | Juan Miguel Morales
"S'ha mort l'home més vell d'Espolla", de La Ludwig Band, s'endú el Premi Cerverí 2022, atorgat a la millor lletra en català de l'any. Catalunya Ràdio, iCat i la fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració d'Enderrock, va convidar els oients i lectors a participar de l'elecció popular a la millor lletra de cançó editada en català durant el darrer any. Les votacions van començar el passat 18 de juliol i el guanyador s'ha fet públic avui, 20 de setembre, durant la gala de lliurament dels Premis Prudenci Bertrana a l’Auditori de Girona. 


La lletra de la cançó s'emmarca a Espolla, i estira el fil del despoblament rural. "La mare de Lluc Valverde (clarinetista) va publicar un article a la revista d’Espolla La Verna que parlava del despoblament rural. I també del tancament de comerços, la mort de les persones grans i la tradició d’anar a l’Ermita", relata la formació -guanyadora del Premi Enderrock 2022 a millor disc de l'any segons la crítica-.

"S'ha mort l'home més vell d'Espolla" ha estat la cançó més votada entre el públic, amb un 42%. S'hi batien també els altres finalistes de l'edició -escollits per un jurat format per periodistes musicals de Catalunya Ràdio, Enderrock i iCat-: "Un minut estroboscòpica" d'Antònia Font, "La certesa" d'Anna Andreu, "Ja no hi ets" de Xarim Aresté, "Els ballarins" de Miquel Serra, "Sa teva presència" de Maria Hein, "Què vols de mi" d'Intana i "Els fets i l'atzar" de Marc Parrot.

LLEGEIX-NE LES LLETRES
 

El Premi Cerverí s'atorga, des de 1996, en el marc dels Premis Literaris de Girona -juntament amb el Prudenci Bertrana de novel·la, el Miquel de Palol de poesia, el Carles Rahola d’assaig i el Ramon Muntaner de literatura juvenil-, per col·laborar en la difusió d’aquests gèneres i de la lectura en català, i per honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres. Els darrers anys, el Premi Cerverí ha quedat en mans de Maria Arnal i Marcel BagésGinestàLildamiJudith NeddermannAdrià Puntí Xarim Aresté, entre altres.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Premi Cerverí, la ludwig band

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.