Estrenes

Cançons, cinema i memòria històrica

Los Sirgadors presenten un nou espectacle amb cançons sorgides de la pel·lícula 'L'espill'

Estrenem «La felicitat», una de les cançons de l'espectacle, del disc i de la pel·lícula

| 19/09/2022 a les 14:30h

Los Sirgadors
Los Sirgadors | Arxiu
Estrenem el clip de "La felicitat", avançament del nou disc de Los Sirgadors, que està previst que es publiqui l'any vinent. "És una jota-vals de festeig on el cantant fa saber als assistents que el camí de Los Sirgadors no és fàcil, però és el camí de l'amor", resumeix la veu de la banda, Mario Pons. "Em va sorgir després d'una crisi personal molt bèstia. Explica que, en plena pandèmia i amb mascareta, vaig conèixer una persona quan no buscava res i en va sorgir una cosa molt bonica. Hi apareixen unes imatges aparegudes per casualitat dins d'un magatzem agrícola del Delta, a Camarles, filmades per un amic de la família".


Mario Pons és un artista complet. Músic i director de cinema, del seu cap han sorgit multitud d'iniciatives que sempre van en la mateixa direcció: la recuperació de la memòria històrica, els valors de la democràcia i la dignificació del territori. I com que Pons és de l'Ampolla, la seva matèria primera més recorrent és la vida de pagès al Delta de l'Ebre i la batalla de l'Ebre. I a partir d'aquí estira el fil i hi poden sortir temes com, per exemple, l'exili.

Ara està immers en ple procés de preestrena del seu darrer film, L'espill, que encara s'ha d'estrenar comercialment. És una pel·lícula que narra la història de l'Hilario i en la qual dibuixa la guerra, la repressió de la postguerra, l'exili… i arriba fins a l'actualitat amb la repressió al moviment independentista, especialment després del primer d'octubre.


De manera paral·lela i com a líder de Los Sirgadors, ha compost i enregistrat un bon grapat de cançons, algunes de les quals formen part de la banda sonora de L'espill. Al voltant d'aquestes cançons i amb la pel·lícula com a rerefons, ha muntat un espectacle anomenat L'espill de Los Sirgadors, que s'estrenarà aquest dissabte a les 22 h al Port Pesquer de L'Ampolla

Mario Pons ens dona les claus de l'espectacle: "Serà un concert amb totes les característiques de llum i so dels concerts, però amb un afegit: una gran pantalla de cinema de sis per quatre on es projectarà un espectacle visual coordinat amb les cançons. Hi ha una reducció del contingut de la pel·lícula. Entre cançó i cançó es projectaran fragments de la pel·lícula que articularan tot l'espectacle".
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Los Sirgadors, batalla de l'ebre, actualitat, Mario Pons

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.