Revista

El doble número de tardor de la 440Clàssica&Jazz l'encapçalen Sara Blanch i la Fundació Òpera a Catalunya

Es publiquen conjuntament els números 71 i 72 de la capçalera

El primer és el número d'octubre i novembre mentre el segon és un especial monogràfic dedicat a l'entitat operística

| 03/10/2022 a les 14:00h

Aquesta tardor, la revista 440Clàssica&Jazz presenta dos nous números. D'una banda, el número 71 de la capçalera té en portada a la soprano de Darmós Sara Blanch, a qui s'entrevista extensament per repassar la seva creixent trajectòria i parlar sobre els dos grans papers que ha interpretat recentment al Liceu: el de la Reina de la Nit a La flauta màgica de Mozart i el de Norina a Don Pasquale de Donizetti. Per altra banda, el número especial 72 està dedicat, de manera monogràfica, a la tasca que ha dut a terme La Fundació Òpera a Catalunya. Les revistes, com sempre, es poden adquirir a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

En aquest número 71, també s'entrevista al compositor Albert Guinovart per parlar del nou disc Alba eterna (Sony Classical, 2022); es dedica un reportatge a una de les grans sopranos del segle passat, Renata Tebaldi, en el centenari del seu naixement; es descobreix la curiosa vida cultural que va tenir el Palau de Belles Arts de Barcelona, enderrocat pel franquisme ara fa 80 anys, i s'entrevista el pianista Albert Oliveres pel disc Preludis d'un adeu (Primavera Labels, 2022), que aborda el procés de dol de la mort del seu pare, Arcadi Oliveres.

A més, es repassen extensament totes les novetats que presenten per aquesta temporada els principals auditoris dels Països Catalans, com ara el Gran Teatre del Liceu, l'Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, la programació de l'Orquestra Simfònica del Vallès al cicle Simfònics al Palau, l'Auditori de Girona, el Teatre Auditori de Granollers, l'Auditori Enric Granados de Lleida, el Palau de la Música de València, el cicle Ordino Clàssic d'Andorra, la programació regular de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el Teatre Arxipèlag de Perpinyà. Així mateix, aquest número de tardor també es fa ressò de la nova temporada de Catalunya Música. A la secció Recepta clàssica, Jaume Biarnés ofereix una singular proposta de la bonne cuisine amb 4 receptes per a veu i piano.
 

Portada de la 440Clàssica&Jazz 71 amb Sara Blanch Foto: Fotografia: Juan Miguel Morales Disseny: Manuel Cuyàs


Paral·lelament, el número especial 72 està dedicat a la Fundació Òpera a Catalunya (FOC). Nascuda de la suma de forces de quatre institucions de referència en l'àmbit cultural -l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra-, la FOC ha tingut com a objectius fundacionals la creació, producció, direcció, exhibició i comunicació de les produccions operístiques i líriques donant continuïtat a l’activitat musical actual.

Aquest número especial repassa extensament la programació que l'entitat ha conformat enguany, que es podrà gaudir pels principals auditoris i teatres de Catalunya i comptarà amb tres produccions: Don Giovanni de MozartMadame Butterfly de PucciniIl trovatore de Verdi. Així mateix, es destaca el concert del 40è aniversari de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell, que se celebrarà el 2 de desembre a La Faràndula, i que oferirà una selecció d'àries de Richard Strauss, Gioachino Rossini, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi o Giacomo Puccini, entre d'altres. També s'avancen els detalls del concert extraordinari de la Fundació Òpera a Catalunya amb Xavier Sabata i el conjunt instrumental Vespres d'Arnadí el 29 d’abril de 2023 al Palau de la Música. Paral·lelament, a la part final d'aquest número especial, s'entrevista a la fundadora d'Amics de l'Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, que repassa la seva trajectòria i la de l'entitat; i també es detalla les claus de l'èxit de l'Escola d'Òpera de Sabadell.
 

Portada de la 440Clàssica&Jazz 72 Foto: David Ruano Disseny: Manuel Cuyàs

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, 440Clàssica&Jazz71, Sara Blanch, Fundació Òpera Catalunya, revista, 440Clàssica&Jazz, 440Clàssica&Jazz72

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.