Festivals

Catorze dones de veu lliure i atrevida

El grup vocal conduït per Celeste Alías es presenta al festival LEM aquest dissabte 8 d'octubre

| 04/10/2022 a les 12:09h

Imatge il·lustrativa
La XXVII edició del festival LEM de música experimental, que se celebrarà les properes setmanes a diversos espais barcelonins, oferirà aquest dissabte 8 d'octubre a partir de les 20 h un programa doble i més que interessant al Centre Cívic La Sedeta: Veus Lliures i Teranyines.

Veus Lliures és el primer col·lectiu de l'estat espanyol format íntegrament per dones i centrat en la recerca de sonoritats vocals a partir de la improvisació. El grup el formen Celeste Alías, que s'encarrega de la coordinació i conducció; Anna Subirana, Joana Gomila, Diana Palau, Yexza Lara, Inés Galván, Mariona Sagarra, Magalí Sare, Marta Valero, Esther Condal, Sara Lilu, Anna Tapia, Sandra Artigas i Magda Garre, algunes de les quals són conegudes pel públic del LEM. Són veus que s’atreveixen a descobrir totes les possibilitats del seu instrument, que no es jutgen, que no tenen por, que interaccionen i es comuniquen, que s’estimen i estimen el so com a tal.

La combinació de textures i sons de les seves veus conforma un resultat únic que aprofita les particularitats vocals de cada component, combinant duos, trios, solos i el so grupal. Cada actuació esdevé singular i única, amb les intèrprets 'llançant-se a la piscina' per jugar, escoltar-se i concentrar-se, per canalitzar una aventura sonora que es desenvolupa en el present.

Teranyines sonores
El concert de Veus Lliures arrencarà a les 20 h, i una hora més tard es presentarà un altre projecte de risc i femení, Teranyines. Va néixer el 2021 amb la idea d’unir dones creadores que, des de disciplines diferents, interactuen de manera col·lectiva i horitzontal, sense supeditar-se, i creen una nova peça que creix entre les formes expressives involucrades com si fos una seda d’aranya, connectant els seus racons.

Aquest concepte, per la seva naturalesa artística, es manifesta en el medi més adequat: l’espai físic i el sonor. Dins del Dispositiu LEM 2022, la teranyina unirà la dansa butoh i la música experimental, explorant els temes del control i l’espionatge. Comptarà amb la participació de les ballarines Marlène Jobstl, Ona Juan i Anna García i la música de Laura del Vecchio, Alpha Decay i Linalab.

 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Veus Lliures, LEM, Teranyines

COMENTARIS

Lliures, les veus

Mercedes Delclós , 06/10/2022 a les 12:31

BRAVO!!!
Necessitàvem aquest espai vocal.
La veu és l'instrument fet de carn i ossos, el més versàtil, flexible i commovedor.
El nostre cos, el millor instrument energètic i sonor.
Doy fe de ello.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.