Revista

Joan Albert Amargós i Feliu Gasull protagonitzen la 440Clàssica&Jazz de desembre i gener

Els dos músics, que també són cosins, encapçalen aquest nou número de la capçalera

També s'hi entrevista Agustí Fernández, Jaume Ayats, Arnau Tordera i Jaume Torrent

Així mateix, s'hi dedica un extens reportatge a la memòria oral de les cobles orquestra i a la tradició alemanya del rèquiem

| 01/12/2022 a les 11:00h

Els músics i també cosins Joan Albert Amargós i Feliu Gasull són la portada de la 440Clàssica&Jazz de desembre i gener. Tots dos són compositors i intèrprets (el primer, pianista i clarinetista; el segon, guitarrista), i que son tots dos néts del músic Joan Altisent, repassen les seves trajectòries artístiques i parlen del seu ampli ventall de referents musicals que va des de Johannes Brahms fins a Frank Zappa. La revista, com sempre, es pot adquirir a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

En aquest número 73, també es recull la tradició oral de les cobles orquestra, a partir de les entrevistes i la documentació duta a terme pel projecte Fer de músic del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, coordinat per Jordi Molina. Paral·lelament, s'investiga la tradició del rèquiem a Alemanya, amb un fil conductor que va des de Heinrich Schütz fins a Johannes Brahms.

Així mateix, en aquesta nova entrega s'entrevista en detall el pianista palmesà Agustí Fernández -premiat amb el Premi Enderrock a la Trajectòria de la Música Balear 2022-, que repassa la seva llarga carrera dins del jazz i la música improvisada; el musicòleg i compositor vigatà Jaume Ayats, que ha estrenat recentment l'òpera d'arrel La balada de Solé Sugranyes; el compositor de Tona Arnau Tordera I, que ha estrenat al Gran Teatre del Liceu la seva darrera òpera de creació comunitària inspirada en el Raval, La Gata perduda; i el guitarrista barceloní Jaume Torrent, que desgrana totes les possibilitats de la guitarra clàssica.

Per últim, també repassen algunes de les cites musicals més destacades de Nadal i, a la secció de La recepta clàssica, Jaume Biarnés descobreix tots els secrets del pollastre Tetrazzini, inspirat en la soprano italiana Luisa Tetrazzini.
 

Portada 440Clàssica&Jazz 73 Foto: Juan Miguel Morales. Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Joan Albert Amargós, Feliu Gasull, actualitat, revista, 440Clàssica&Jazz73, 440Clàssica&Jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.