Revista

La festa de La Pegatina protagonitza l'Enderrock de novembre

El número 340 posa en portada la banda de Montcada i Reixac

També s'hi inclou un extens reportatge sobre el concert d'Antònia Font al Palau Sant Jordi i entrevistes amb Fermin Muguruza, Macaco, Sopa de Cabra, Cesk Freixas i Gessamí Boada, entre altres

| 31/10/2022 a les 12:00h

La portada de l'Enderrock de novembre està protagonitzada per La Pegatina, que hi desentrella el nou EP, La meva gent (Calaverita Records / Música Global, 2022). Com a pròleg de la commemoració de les dues dècades de la banda, la formació ha presentat el seu primer treball íntegrament en català que compta amb col·laboracions d'Els Amics de les Arts, The Tyets, Santa Salut i Jazzwoman. La revista es pot adquirir com sempre a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat

El número 340 també inclou una extensa entrevista amb Macaco per parlar del darrer disc, Vueláme el corazón (Sony Music, 2022), que aborda les diferents facetes de l'amor i les relacions, i amb el cantant basc Fermin Muguruza, que ha presentat el film Black Is Beltza II: Ainhoa. Així mateix, també es conversa amb Cesk Freixas i Roc Casagran, arran del nou disc que el cantautor penedesenc ha publicat amb poesia de Casagran, Direm nosaltres (U98 Music, 2022), i amb Sopa de Cabra, amb motiu del concert que oferiran al Palau Sant Jordi el pròxim 26 de novembre.

Paral·lelament, es dedica un reportatge al concert que Antònia Font va oferir el passat 15 d'octubre al Palau Sant Jordi. El periodista musical Donat Putx va tenir l'oportunitat d'acompanyar els músics i l'equip durant tota la jornada, i repassa extensament la llarga actuació plena d'octanatge emocional. 

Així mateix, en aquesta revista s'entrevista la banda lleidatana Navet pel seu primer llarga durada, Tot el que no sé de nosaltres (Kasba Music, 2022); el duet Jo Jet i Maria Ribot pel nou disc, Febrer // Agost (Segell Microscopi, 2022); el cantant i pianista Roger Padrós, que acaba de presentar el seu primer treball en català, La vida és millor (U98 Music, 2022); Gessamí Boada, que ha publicat el seu tercer àlbum L'art d'estimar (Satélite K, 2022); Fetus, amb motiu del nou disc La serra dels perduts (Bankrobber, 2022), i el duet manresà Tropical Galàxia, que ha debutat amb Episodi I (Propaganda Pel Fet!, 2022). També descobreix els nous projectes de la cantautora balaguerina Le Nais, del trio de l'Alt Maresme, Saüc en Flor, i el duet mallorquí Matrioixca.

A més, en aquest número d'octubre es coneixen els tres finalistes del Concurs Sona9 2022, que buscaran convertir-se en els grans guanyadors de la gran final el 10 de novembre a la Sala Salamandra; i es fa pública la nova edició del cicle Llibresons, que portarà vuit trobades musicoliteràries per diferents llibreries de Barcelona. A cada trobada, un artista desgranarà els seus llibres o escriptors referencials i oferirà un petit concert acústic.

A la secció Acords i Desacords hi opinen la cantautora Montse Castellà i el periodista musical Guillem Vidal; i a la de Músics i Cellers convidem a Halldor Mar a Penelles (Noguera) per visitar el Celler del Castell del Remei (DO Costers de Segre). La foto del mes la protagonitza Alizzz a la Platja del Bogatell, en el marc dels concerts de La Mercè, mentre que, per la seva banda, :) (autoeditat, 2022), de Pau Vallvé, és considerat El disc del mes per Jordi Bianciotto. I a Menrecordo, l'escriptor i crític literari Joan Josep Isern rememora la figura de Bonet de San Pedro i la seva cançó amb més èxit "Raska-yú".
 

Enderrock 340 amb La Pegatina Foto: Foto: Michal Novak. Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, enderrock, actualiat, revista, enderrock340, La Pegatina, Antònia Font, Palau Sant Jordi, Fermin Muguruza, Macaco, Sopa de Cabra, Cesk Freixas, Gessamí Boada

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.