cançó per cançó

'Antares' de Scorpio, cançó per cançó

Desgranem els onze temes del primer disc de l'exconrcunsant d''Eufòria', Scorpio

| 13/04/2023 a les 13:30h

Scorpio
Scorpio | Irene Martínez
La cantant barcelonina Scorpio, exconcursant de la primera edició d'Eufòria, publica demà el seu disc de debut Antares (Delirics, 2023). El títol de l'àlbum, i seguint el símbol de l'escorpí amb què l'artista es defineix i anomena, fa referència a l'estrella més brillant de la constel·lació de l'Escorpí, Antares, la qual també es coneix com a "cor de l'escorpí". I és que en aquest primer disc, la cantant hi mostra el seu cor a través d'onze cançons que tracten sobre el seu jo interior, l'amor i la fama. Les repassem amb ella i les escoltem en primícia.

1. "A la q jo"
"Tracta sobre els rols de poder en una relació. Hi parlo de la fase del desamor en què de cop desconeixes amb qui has estat i comences a enllaçar accions que portaven a la traïció. És un dels temes més personals, i a la vegada, més urbans".



2. "Nenes presumides"
“És una oda a la seguretat d’una mateixa. En aquest senzill he volgut englobar els tres temes base de l’àlbum: el meu jo interior, la fama i l’amor. Sento que l'Scorpio més urbana torna amb aquesta cançó d'empoderament, on només em puc imaginar la gent a la discoteca o a casa seva ballant-la i sentint-se la més diva". 



3. "Calor"
"Feia temps que em rondava pel cap la idea de fer una cançó en català que parlés de sexe. És un tema lliure de prejudicis, que també té una part fosca que em sembla molt interessant. M’encanta trencar tabús, i una dona parlant de sexe obertament encara ho és."



4. "Naufraga"
"Forma part de la columna de l’amor. Hi canto sobre aquell moment en què no pots fer res davant l'amor, o la relació, perquè t'ha atrapat. Alhora, "Naufraga" també parla de quan presencies la mort del teu primer amor". 


 
5. "Doin it"
 "Arriba un moment a la vida que la millor manera de pal·liar amb les crítiques és prendre-se-les amb humor. Aquest és un tema per vacil·lar, demostrar a l'exterior les coses que he fet fins ara i callar totes aquelles boques que han xerrat de més". 


 
6. "Sayonara"
"Parla del procés d’acceptació davant del fi d’una etapa molt bonica i irrepetible de la teva vida. Després de passar per diversos sentiments i fases, vaig optar per viure el moment, estimar als que m’envoltaven i regalar-los el meu amor, i així el dia que em toqués acomiadar-me sabria que no me'n penediria de res, perquè ho hauria donat tot. L’únic que ens queda és acceptar que algun dia desapareixerem i el que romandrà per sempre serà el nostre amor en els altres. Metafòricament, i de manera inconscient, es va produir un paral·lelisme amb la mateixa vida". 


 
7. "Iphone 30"
"És tot al que aspiro com a artista. És una cançó on creure’t la més poderosa, contagiar-te d'aquesta energia amb la teva millor amiga i visualitzar-te caminant pels carrers de Nova York".


 
8. "El guapo"
"Aquesta és la cançó més reivindicativa. Parla del sistema patriarcal pel qual em sento esquitxada diàriament. És una queixa davant la desigualtat, i va en contra d’aquest sistema, que premia a les persones amb un passi VIP només per haver nascut amb un cos predilecte". 


 
9. "Volarem alt"
"Un dels sentiments més dolorosos que existeixen és deixar anar a la persona que més estimes. "Volarem alt" tracta d’acceptar el fi d’una etapa que pensaves que duraria eternament". 



10. "Ya no"
"Veure la llum després de tanta foscor s’agraeix, i d’això parla "Ya no". És el tema més eufòric de l’àlbum, perquè després d’haver passat un mal amorós, quan començava a tornar-me a sentir jo, era tot felicitat". 


 
11. "Deja vu"
"Parlo sobre l'Scorpio petita: aquella nena que somiava en ser cantant i gràcies a aquell desig ha arribat on és ara. Reflexiono sobre la il·lusió que tenia, que va ser la que em va animar a agafar aquest camí i no un altre. El món artístic m’aporta moltes coses bones, però també dolentes, com ara la pressió que he viscut dintre el concurs, la validació externa que sento que m’ha de donar la gent contínuament, el fer bona música, el fet de ser cada vegada millor com artista, etc.". 

Especial: Cançó per cançó
Arxivat a: Enderrock, eufòria, Scorpio, cancçó per cançó, Antares

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.