Tal dia com avui

10 de maig: tal dia com avui, Els Catarres ens van presentar la «Jenifer»

Recordem fets destacats per a la música catalana ocorreguts el 10 de maig

Tal dia com avui, el 10 de maig de 2011, Els Catarres donaven a conèixer el seu hit «Jenifer»

La veritable història de «Jenifer»

| 10/05/2023 a les 10:15h

Els Catarres al videoclip de «Jenifer»
Els Catarres al videoclip de «Jenifer»
Tal dia com avui, el 10 de maig de 2011, Els Catarres van donar a conèixer la cançó "Jenifer" al concurs de bandes emergents Sona9 i amb un clip a YouTube que ràpidament es va fer viral i que avui encara està entre el TOP5 de les cançons més escoltades del grup a Spotify. 

La gràcia de tot plegat són els versos que defineixen la catalanitat del noi (‘Jo que soc més català que les anxoves de l’Escala o els galets de Nadal, jo que tinc una erecció quan pujo al Pedraforca o faig trèquing per Montserrat, jo que voto Convergència i que tinc somnis eròtics amb en Jordi Pujol...’), i com al final assumeix els interessos de la noia que estima: ‘Ara m’he enamorat d’una ‘xoni’ de Castefa! Oh Jenifer, em tunejaré el cotxe per tu. Oh Jenifer, anirem al Pont Aeri els dos junts’.

ALTRES EFEMÈRIDES DEL 10 DE MAIG

10 de maig 1991
La formació gironina Sopa de Cabra publica el seu primer disc en directe, Ben endins (Salseta Discos), que ha esdevingut el treball de rock català amb més còpies venudes. Originalment, es va publicar en format de CD, doble LP, doble cassette i VHS. El 2021, en el trentè aniversari, el van reeditar en un doble CD i triple LP que inclou cançons inèdites del concert original. 



10 de maig de 2003
Enderrock celebra la seva primera dècada amb una festa al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Hi participen 20 artistes, els quals Els PetsGrup de FolkAntònia FontInadaptatsSisaPascal ComeladeMaria del Mar BonetGossosToti Soler i Lax'n'Busto.



10 de maig de 2004
Antònia Font treu l'àlbum Taxi (Produccions Blau).



10 de maig de 2007
Tot i no classificar-se per a la final, Andorra obté el millor resultat a Eurovisió. "Salvem el món", del grup andorrà Anonymous, assoleix 80 punts i queda a la dotzena posició. Només se'n classifiquen deu.

Especial: Tal dia com avui
Arxivat a: Enderrock, tal dia com avui, Els Catarres, Jenifer, efemèrides

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.