Entrevistes

Narcís Perich: «Volia mostrar aquestes peces que sonen diferents al directe»

El cantautor d'Alella presenta un EP amb quatre cançons en directe

| 19/05/2023 a les 19:30h

Narcís Perich
Narcís Perich | Juan Miguel Morales
El cantautor d’Alella Narcís Perich acaba de presentar Al Casal d’Alella (Temps Record), un EP amb quatre cançons de diferents etapes de la seva trajectòria musical gravades en directe al gran concert que va fer a la seva població el 4 de novembre del 2022.



Per què has volgut fer un EP en directe?
No ho havia fet mai i em feia il·lusió mostrar aquestes peces que sonaven diferents al directe que al disc. He estat a punt de publicar el directe sencer, però aquest any publicaré el desè disc que, no sé ben bé per què, prefereixo que sigui d'estudi. Per això he pensat a treure només quatre cançons i deixar el disc amb el directe sencer per a més endavant.

O sigui que ho podem considerar un avançament d’un futur disc.
Penso que sí. No ho tinc clar del tot, però el concert el vam gravar per pistes i poques vegades he fet un concert d’aquestes característiques. Van venir uns músics extraordinaris i les cançons van lluir molt. Em sembla que sí que m’agradaria publicar-lo d’aquí a un temps.


Dius que aquestes cançons en directe sonaven diferent. Et refereixes a aquest concert específicament?
Generalment, en directe ja sonen diferents, però en aquest directe en concret, encara molt més. Vaig convidar als músics amb qui havia gravat el disc Totes les melodies (autoeditat, 2022). Hi havia un quartet de jazz, un cor de noies… A més, el vam gravar a Alella, on la cosa va funcionar molt bé pel que fa al públic. Les cançons sonen realment amb un altre estil. La primera cançó, per exemple, canvia molt poc, però li vaig donar un aire de ranxera amb la trompeta i el saxo.

Només quatre cançons, però totes de diferents èpoques... És un resum de la teva carrera?
Sí. També ho he tingut en compte a l’hora de triar les cançons per a l’EP. Al concert, la majoria de cançons eren de Totes les melodies. I n’hi havia sis o set d’antigues. D’aquestes n’he triat quatre, que són una mena de… anava a dir greatest hits, però no és el cas. Diguem que són de les que he cantat més en directe i que són molt representatives.


Com serà el nous disc que tens entre mans?
Estic preparant un grapat de cançons noves que em van sortir quan preparava el disc anterior. Les he guardat aquest temps i ara és el moment d’ensenyar-les. Penso que es pot publicar d’aquí a un parell de mesos, més o menys. Quan vaig fer el concert a Alella, vaig estar a punt de cantar-ne alguna, però finalment no ho vaig fer.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, Narcís Perich

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.