Actualitat

​Quim Mandado: «Tocarem cançons de Sangtraït, de LGP i del meu disc en solitari, però Sangtraït tindrà molt de pes»

L'excantant de Sangtraït torna als escenaris amb un projecte que signa amb el seu nom

L'estrena de la nova banda és a Manlleu el 3 de juny

| 23/05/2023 a les 17:04h

Quim Mandado amb la seva nova formació
Quim Mandado amb la seva nova formació | Arxiu Quim Mandado

Qui va ser cantant i baixista de Sangtraït i Los Guardians del Pont (LGP) Quim Mandado, torna a la càrrega amb un prou projecte, aquesta vegada aixoplugat amb el seu nom i cognom. L’acompanyaran els seus fills Guillem i Ferran Mandado i l’etern Joan Cardoner. El projecte vol anar creixent a poc a poc. L’estrena tindrà lloc el 3 de juny a La Grange de Manlleu. Les entrades es van exhaurir al cap de poc de posar-se a la venda.

Com ha començat aquest nou projecte?
Ja feia un temps que tenia ganes de fer alguna cosa nova. I el primer que vaig fer va ser proposar-ho als meus fills. El Guillem toca la bateria i el Ferran, la guitarra. Després ho vaig proposar al Cardoner, perquè tenim molta confiança i fa molts anys que ens coneixem. Quan estàvem a LGP funcionàvem molt bé junts. I ell em va dir que sí, però que el grup s’havia de dir Quim Mandado. Em va semblar bé perquè amb LGP ens va passar que hi havia gent que no sabia qui érem. Potser això ajuda a fer que ens coneguin més.


Quin repertori fareu?
En un primer moment no farem cançons noves. Aquesta primera temporada ha de servir per rodar el projecte i, sobretot, perquè agafin experiència els ocellets que acaben de començar. Tocarem cançons de Sangtraït, de LGP i del meu disc en solitari, peròSangtraït tindrà molt de pes, i LGP, també. Podem dir que serà més o menys proporcional a la quantitat de discos que vam fer amb cada projecte. La idea és fer cançons noves quan ja ho tinguem tot ben apamat i controlat. Ara, matxacar i interioritzar el repertori.

Els teus fills el deuen haver mamat des de petits…
Sí, però una cosa és sentir-lo i l’altra, tocar-lo. I encara una altra tocar-lo amb públic. S’han d’acostumar a estar dalt de l’escenari, a la dinàmica dels bolos, a la reacció de la gent… Pensa que és la primera vegada que estan en un grup, encara que el gran sí que ha tocat en alguna ocasió amb uns amics. I ja veurem què passa en un futur. Potser ells també hi aporten cançons, perquè tenen idees i fa molts anys que escolten aquesta música. Però em fa gràcia que facin música perquè a mi m’agrada molt i m’ho passo molt bé.

Tret del petit parèntesi en què vas presentar el disc en solitari, serà la primera vegada que toques sense Martín Rodríguez.

Sí. Al meu disc en solitari hi va tocar una cançó, però als directes venia el seu fill, que és qui va gravar la majoria del disc. La veritat és que van ser pocs concerts i que serà una mica estrany sortir a l’escenari no tenir-lo allà al costat.

Per al primer concert s’han exhaurit les entrades. Notes una certa expectació?
Sí, però tinguem en compte que no és un lloc gaire gran. Estic content perquè noto l’interès de molta gent des del mateix moment que vam dir que faríem el grup. Hi ha molts seguidors de Sangtraït, de LGP… Suposo que se suma molta gent, també seguidors de Cardoner… El que ens passava amb LGP és que molta gent no es va assabentar de qui érem. Ja portàvem cinc o sis anys i encara hi havia seguidors de Sangtraït que no sabien que existien.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Cardoner, sangtraït, los guardians del pont, Quim Mandado

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.