Sona9

Montflorit és el segon finalista del Premi Verkami per votació popular del Sona9 2023

El projecte del quartet barceloní Montflorit ha estat el més votat pel públic

En segon lloc ha quedat, Iglú, i en tercer, Ypnosi

Així s'ha decidit avui, en la primera preliminar de les tres que se celebraran a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm

| 06/06/2023 a les 21:00h

Imatge il·lustrativa
Carles Rodríguez
Avui s'ha celebrat el segon concert preliminar del Sona9 2023, després de la inauguració a Lleida, i el primer dels que se celebraran a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm a Barcelona. Hi han actuat Montflorit, Iglú i Ypnosi, que han quedat en primer (amb el 60% dels 434 vots del públic), segon (amb 24%) i tercer lloc (amb 17%), respectivament.


La primera actuació ha estat a càrrec del duet Iglú, que amb temes com "Dunes" o "El color de les cireres" han portat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm el seu indie-pop. Tot i que els barcelonins Marc Hampshire i Marc Gelabert han admès que en aquest segon disc que han publicat -Entre un somni i la realitat (Acqustic, 2023)-, han deixat una mica de costat l'indie, com han demostrat amb temes com "Al mateix lloc" -originalment interpretada amb kuu-, amb una suau deriva urbana potenciada per l'ús de l'autotune. Han rematat el concert amb els aires nostàlgics i els ritmes accelerats de "Supernova", que el públic ha seguit picant de mans i peus.
 

Iglú a la segona preliminar del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez



Tot seguit, ha pujat dalt l'escenari el quartet de Cerdanyola del Vallès Montflorit per presentar-hi el seu projecte, de guitarres destraleres i melodies pop. Dalt de l'escenari de l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm hi han fet desfilar alguns dels temes del seu EP debut Montflorit (Cases de la Música, 2021), com "Horitzó" o "Estel roig", a més de l'últim senzill que just acaben de publicar: "Decepció". El quartet ha tancat el seu directe amb la canyera "Riuada", que ja van mostrar també al primer EP.
 

Montflorit a la segona preliminar del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez



La nit l'ha tancat el quartet barceloní Ypnosi que ha fet gala del seu rock-funk canyer i metal·ler amb temes com "Mort del porc del trap" -recollida a l'EP Devuélme las piernas (Houston Party, 2022)- o "Sempre amb tu" rebuda amb passió entre el públic, que ha corejat el nom del grup en acabar. "Bigotets", amb què el cantant Albert Aymar ha saltat de l'escenari i ha navegat entre els braços de la gent, el seu darrer senzill "Dark Ages", "Dr. Funk", o una versió rockera del "Superesmorza" del Super 3, i la darrera, "Nena jo sé que t'agrada el funk".
 

Ypnosi a la segona preliminar del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez


D'aquesta manera, Montflorit passa a la final del vot popular, on ja els esperen els guanyadors de la primera preliminar, celebrada el cap de setmana a Lleida, Neptú.
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, cròniques, Sona9, 23Sona9, actualitat, Iglú, Ypnosi, Montflorit

COMENTARIS

Ypnosi

Albert , 07/06/2023 a les 10:03

És impresionant veure com quatre joves de poc més de vint anys s'agrupen per a crear Rock de veritat! Es noten les grans infuències d'un passat, potser no tan llunyà....
Que revisqui el rock amb les noves generacions!

ELS HEREUS DEL MES PUR FUNK ROCK

Anònim, 21/07/2023 a les 18:18

Els vaig veure per pura casualitat pero em va impresionar tanta energia, irreverencia , espontaneitat y espectacle durant tot el concert. Eran el rock pur y salvatge dels 70 reciclat per una generació Zero amb temes super frescos y divertits que feien ballar sense parar als seus. Dintre d'un panorama musical tant ensucrat com tenim avui dia s'agraeix aquesta frescor.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.