Revista

Sexenni i Buhos porten la festa a l'Enderrock de setembre

El número 354 té com a artistes en portada la banda lleidatana Sexenni i el grup de Calafell Buhos

També inclou un extens reportatge de l'impacte de Víctor Jara a Catalunya

S'entrevista en profunditat a La Sra. Tomasa i Mushka

Enderrock Sona de setembre amb Sexenni, Buhos i OKDW

| 01/09/2023 a les 10:25h

El setembre ja és aquí, torna la rutina, però la festa no s'acaba perquè l'Enderrock 354 té en portada a dos dels artistes més festius del panorama català: Sexenni i Buhos. Parlem amb la banda lleidatana per a conèixer el seu creixement fulgurant i el seu nou segon disc: Supernova (Delirics, 2023). Per la seva banda, pugem a la furgoneta de Buhos per a saber des de dins tots els detalls de la llarga gira de presentació del seu darrer disc: La nit està que crema (Halley Records, 2023). A més, aquest mes encartem el nou volum del disc Estrats: Sons de Ponent (auto[edit]arte, 2023), amb un recopilatori de 24 cançons que arriben directes des de terres lleidatanes d'artistes com Sexenni, però també Yung RajolaSelva NuaAlidé Sans i Neptú, entre altres. La revista es pot adquirir com sempre a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.
 


Aquest nou número també inclou un reportatge que destaca l'impacte que ha tingut la figura del cantautor xilè Víctor Jara, afusellat fa 50 anys en mans de l'exèrcit colpista liderat per Pinochet. S'hi repassen les versions, cites i homenatges musicals al cantautor xilè de figures com Raimon, Feliu Ventura, Big Mama, Carme Canela o Joan Manuel Serrat, entre altres.

Paral·lelament, s'entrevista en profunditat la cantant maresmenca Mushka, un dels grans fenòmens d'aquesta temporada gràcies al seu EP Tas loko mixtape (autoeditat, 2023) i a les seves col·laboracions amb artistes com The Tyets, Figa Flawas o Julieta. Alhora també es conversa extensament amb La Sra. Tomasa per fer balanç dels seus 10 anys de trajectòria i de la seva visió de la música com a camí de vida.

Així mateix, es conversa amb la banda igualadina Marialluïsa, que ha anunciat el seu comiat amb l'últim disc Tinc al cor el que no trobo al cap (BankRobber, 2023); amb Virts Martos 'OKDW', que presenta el seu primer disc, 08880 (Hidden Track Records, 2023); amb Mossén Bramit Morera i Els Morts pel nou disc Cadàvers exquisits (Family Spree Records, 2023); i amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries per a conèixer el seu quinzè disc Ilercavònia (DiscMedi, 2023), així com amb Marina Casellas, Hola Lis, Planeta Nou i Bredda. Paral·lelament, en el nou número també s'hi pot trobar la Guia de la Fira Mediterrània de Manresa, que celebra la seva 26a edició del 5 al 8 d'octubre.

La secció Acords i Desacords compta amb les reflexions del cantant lleidatà Kelly Isaiah (Koers) i la comunicadora cultural Ofèlia Carbonell. La foto del mes la protagonitza Chanel en el seu concert al Sons del Món, mentre que a Rockviu es recorden les actuacions de Fito Páez al festival Alma Jardins de Pedralbes, les d'Ludovico Einaudi i Pat Metheny al Festival de Porta Ferrada i la de Rod Stewart a Cap Roig.

Per la seva banda, Corsé (PAM Records, 2023) de Clara Peya és considerat El disc del mes per Jordi Bianciotto. A la secció del Sona9 es desvelen qui són els 12 semifinalistes del #23Sona9 i, en el Retrat d'artista, Jordi Martí Fabra s'apropa a l'obra i biografia de Quico Pi de la Serra.
 

Enderrock 354 amb Sexenni i Buhos Foto: Fotos: Michal Novak i Juan Miguel Morales. Disseny: Manuel Cuyàs

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, revista, Enderrock 354, Sexenni, Buhos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.