Revista

L'estiu arriba a la 440Clàssica&Jazz amb Jordi Savall, Carme Canela, Irene Reig i Andrea Motis

Es publiquen conjuntament els números 76 i 77 de la capçalera

El primer està dedicat als festivals d'estiu de clàssica mentre el segon se centra en les programacions estivals de jazz

| 06/06/2023 a les 11:00h

A l'horitzó ja s'albira l'estiu i la revista 440Clàssica&Jazz presenta dos nous números que posen l'accent en els festivals d'estiu de clàssica i jazz. D'una banda, el número 76 de la capçalera el protagonitza l'indispensable mestre igualadí Jordi Savall, a qui s'entrevista extensament per fer balanç d'alguns dels moments més destacats de la seva llarga trajectòria artística. Per la seva banda, el número 77 posa l'atenció en més de 100 dones jazzistes catalanes i té en portada tres d'aquestes exponents: Carme Canela, Irene Reig i Andrea Motis. Les revistes, com sempre, es poden adquirir a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

En el número 76, dedicat exclusivament a la música clàssica, també s'entrevista a una de les grans figures de la interpretació amb criteris històrics com és el clavicembalista anglès Trevor Pinnock. Qui va ser l'impulsor i director de The English Concert durant 30 anys, dirigirà aquest estiu l'OBC per a interpretar el Rèquiem i la Simfonia 40 de Mozart. La revista conversa amb ell sobre aquestes dues obres i del seu vincle amb la música del compositor català Robert Gerhard.

A més, la revista també es fa ressò dels principals festivals d'estiu de música clàssica del país, com el Festival del Castell de Peralada, la Schubertíada, el cicle gironí Notes al Parc, el Festival Pau Casals del Vendrell, el de Música Antiga de Peníscola, el de Sant Fruitós de Bages, el ClàssicAND, el Festival Jordi Savall, el Porta Ferrada, el Juliol de Música i Poesia de Balaguer o el Dansàneu, entre altres, a més de la programació estival de l'Orquestra Simfònica del Vallès. A la secció La recepta clàssica, Jaume Biarnés parla del còctel inspirat en el Clar de lluna de Claude Debussy.


 

Portada 440Clàssica&Jazz 76 amb Jordi Savall Foto: Foto: Geri Born. Disseny: Manuel Cuyàs.


Pel que fa al número 77, centrat en el jazz, s'hi llisten més de 100 dones que han marcat la història del jazz català. Així, Pere Pons hi radiografia diferents generacions de dones del jazz català: les pioneres Rina Celi, Gloria Stewart o Núria Feliu; les mestres Araceli Aiguaviva, Big Mama Montse o Carme Canela; les mil·lènnials Gemma Abrié, Sílvia Pérez Cruz, Judit Neddermann o Núria Andorrà; i les noves generacions, encapçalades per noms com els d'Andrea Motis, Irene Reig o Rita Payés.

Així mateix, s'hi detalla un ampli ventall dels diferents festivals de jazz dels Països Catalans, com el Festival de Jazz de Barcelona, el Talents Jazz a la Pedrera o les Nits de Jazz de Platja d'Aro, el Música a les Vinyes al Penedès, el Festival de Jazz de Peníscola, el Porta Ferrada, el Sons de nit de Mallorca i Menorca, el Festival Internacional de Jazz d'Andorra i la Mostra de Tortosa, entre altres.
 

Portada de 440Clàssica&Jazz 77 amb Carme Canela, Irene Reig i Andrea Motis Foto: Foto: Juan Miguel Morales. Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, revista, 440Clàssica&Jazz 77, Carme Canela, 440clàssica&Jazz 76, Jordi Savall, Irene Reig, Andrea Motis, 440Clàssica&Jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.