Sona9

David Cabot, Núria Duran i Neptú enlluernen l'Acústica en la primera semifinal del Sona9

Tots tres artistes han actuat avui a la plaça Catalunya de Figueres

Després de les proves semifinals, el jurat del Sona9 escollirà els 6 concursants que passaran a la fase final d’enguany, que se celebrarà el mes d’octubre

Els 12 semifinalistes del Sona9 2023

| 01/09/2023 a les 20:55h

Núria Duran, Neptú i David Cabot a la semifinal del Sona9 a l'Acústica de Figueres
Núria Duran, Neptú i David Cabot a la semifinal del Sona9 a l'Acústica de Figueres | Carles Rodríguez
Avui, ha engegat la fase semifinal del Sona9 amb la primera de les quatre semifinals que se celebraran, al Festival Acústica. El lleidatà Neptú, el palmesà David Cabot i la barcelonina Núria Duran han ofert les seves propostes aquesta tarda davant el públic que s'ha aplegat a la plaça Catalunya de Figueres.

La tarda l'ha arrencat el músic i productor lleidatà Vincent Monfà 'Neptú', que ha fet gala de la seva proposta que combina pop, bases de músiques urbanes i sons sintetitzats, i missatges reivindicatius amb ciència-ficció. Ha començat el seu directe amb la inèdita “Imaginari”, i ha seguit amb l'animada cançó de ciència-ficció “Història d'un cyborg interestel·lar”, inclosa en el seu llarga durada de debut Desperta (Metz Records, 2022). Per a la versió que havia de fer com a prova del concurs, Neptú ha escollit adaptar al català “Video Killed The Radio Star” de The Buggles, que com ha dit, els va “marcar de petits”. La seva actuació ha arribat a l'equador amb l'encomanadissa “Dorm”, que el seu guitarrista ha coronat amb un solo- i “Com ho fèiem”. Per a la segona prova encomanada pel Sona9, l'adaptació d'un poema, Monfà ha optat per posar ritme als versos d'”Anhel del cercle” de Maria Josep Escrivà, pel qual s'ha penjat la seva guitarra acústica per brindar-nos una sorprenent versió intimista i melòdica que abandona barres i bases electròniques. La nota final l'ha posat amb la ballable “Universal” -amb aclucada d'ullet a “Rapper's Delight” de The Sugarhill Gang-.
 

Neptú al festival Acústica en la semifinal del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez



El segon artista en pujar a l'escenari en aquesta jornada de semifinals del concurs ha estat el palmesà David Cabot. Hi ha presentat el seu projecte de pop-rock indie intimista i emocional amb temes tan colpidors com "Ja veus" i "Cercaré" -recollits al nou EP Inici (Produccions Blau, 2023)-, jugant amb la seva guitarra i teclats, creant capes amb el seu loop station per acompanyar la seva veu càlida i gruixuda. Per a les proves del Sona9, Cabot ha decidit fer "Una cosa tan senzilla", versió de "Such a Simple Thing" de Ray LaMontagne, i el poema d'Escrivà "Anhel del cercle", que s'ha portat al seu estil, proposant-nos-la amb una renovada intensitat. El seu xou ha acabat amb l'emocional "Miracles", el tema amb què va debutar en el món de la música, i amb què ha convençut el públic que s'havia congregat a l'escenari de la Plaça Catalunya de Figueres per aplaudir al ritme.
 

David Cabot al festival Acústica en la semifinal del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez

 

La darrera actuació de la tarda l'ha regalat la cantant barcelonina Núria Duran, que ha ofert un directe de cançó pop que desborda lluminositat amb els acords de les guitarres i la seva potent veu. Ha començat el seu directe tota actitud amb la cançó "Llagrimals", i l'enyorada i repleta d'emoció "Al records sempre fa sol", encara inèdita. Com a versió per presentar al concurs s'ha atrevit amb la ballable "Per a repartir" ("Para repartir") de C. Tangana, amb què ha mostrat el seu vessant més festiu i ballable, que ha contrastat amb la següent, en què ha ensenyat el seu costat més emocional,  fent brillar especialment la seva veu, musicant -també- l'"Anhel del cercle" de Maria Josep Escrivà. La darrera cançó, que segon ha explicat tracta "sobre la por a descobrir que estimes a una persona, sense adonar-te que pots estimar de moltes formes": "Estimar-te". Tot i parlar de la por, Duran ha dotat el tema de tanta emocionalitat com força, fent acabar aquest primer concert semifinal del Sona9 2023 ben amunt.
 

Núria Duran al festival Acústica en la semifinal del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez

 

 

Dels dotze cantants i grups semifinalistes del Sona9, el jurat n’escollirà sis, que passaran a la fase final que se celebrarà el mes d’octubre. Els finalistes seleccionats hauran de superar dues proves més per tal d’accedir a la final. Les demostracions seran un concert de petit format al programa Sona9 d’iCat, on també hauran d’interpretar la versió o el poema que hauran triat a la fase anterior, i una estada a les Cases de la Música per preparar el seu directe amb un director i productor d’escena. L’aptitud i l’actitud dels participants serà definitiva per tal de destriar els tres artistes que actuaran a la gran final, que se celebrarà el dia 16 de novembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

 
ELS ALTRES CONCERTS SEMIFINALS
 


Dissabte 16 de setembre
Mercat de Música Viva de Vic -Plaça dels Màrtirs · 18h
- Iglú
- Oxigen
- Rokyo
 
Dissabte 23 de setembre
Festes de Santa Tecla - Parc del Francolí (Tarragona) · 21h
- Eloi Duran
- Foss
- Roserona

 
Diumenge 24 de setembre
Festes de La Mercè -Moll de la Fusta (Barcelona) · 20h
- D’Marius
- Sa Pena
- Sosun.Dance

 
Els concerts són gratuïts i de lliure accés.
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, cròniques, Sona9, 23Sona9, Sona9 2023, semifinals Sona9, David Cabot, Núria Duran, Neptú

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.