La segona edició de Fonograma, les jornades organitzades per l'APECAT, tindrà lloc del 16 al 18 de novembre en diferents espais de Barcelona. Aquestes jornades tenen com a objectiu explicar, reivindicar i prestigiar el paper de la música enregistrada a Catalunya.
Dins de la programació de Fonograma, hi haurà la secció Fonograma Ciutat, dedicada a presentacions de projectes musicals amb artistes i productors a tres botigues de la ciutat: Disco100, Ultralocal Records i El Genio Equivocado. El 16 de novembre a la botiga Disco100 hi haurà una xerrada sobre enregistraments musicals amb el productor Jordi Matas i la cantant i compositora Núria Graham, i una xerrada sobre la producció d'un disc o un directe amb el productor Genís Trani i dos dels artistes que treballen amb ell: el duet barceloní Ginestà i els valencians La Fúmiga.
L’endemà, 17 de novembre, les activitats es traslladaran a Ultralocal Records, i comptaran amb la presència del cantant i compositor Henrio, la cantant Aiala i el productor Aleix Iglesias. Finalment, el 18 de novembre, la botiga de discos El Genio Equivocado, acollirà presentacions del grup d’indie rock barceloní Krögers, el músic i productor Mama Dousha, el guitarrista i compositor de Da Souza Lluís Cabot i el cantautor, compositor i productor Àlex Pérez.
Per altra banda, l'apartat professional de la programació Fonograma a debat tindrà lloc el 17 de novembre a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. Aquesta jornada posarà el focus en l'ús de la intel·ligència artificial i, precisament, la conferència inaugural de Genís Roca 'La IA i la música: renovar-se o morir' abordarà aquesta temàtica. Com a gran plat fort, aquesta jornada comptarà amb una trobada inèdita entre productors, artistes i creadors de beats destacats com Sr. Chen, The Tyets, Pep Saula (Sexenni), HugSound o Cora Novoa, que reflexionaran al voltant de l’autoria en la música urbana.
Fonograma a debat també comptarà amb fins a cinc ponències amb diferents actors de la indústria musical. La primera es titula 'IA per a dummies: Aplicació en la indústria musical' i comptarà amb la periodista i humorista Ana Polo, la CEO de Blanco y Negro Music Veronica Casas, l'artista i comunicadora Kerrature, el codirector de Blanco y Negro Music Ricard Tomàs i el cofundador de Guzzu i Vitamin Three Arnau Sabaté.
La segona ponència s'enfocarà en el potencial creatiu de la intel·ligència artificial i tindrà les opinions de la periodista Mariola Dinarès, l'artista Cris Checa, l'artista audiovisual Carlos Martorell, la productora AWWZ i la comissària del Sonar +D Antonia Folguera. Just després, un altre debat posarà el focus en les problemàtiques de la intel·ligència artificial i la propietat intel·lectual amb Veronica Casas, la directora general d'SGAE Cristina Perpiñá, la jurista Roser Martínez i la directora d'innovació de l'ICUB Eva Soria.
Les dues darreres ponències estaran dedicades al futur de les radiofórmules i al repte de fer música en llengües minoritzades. La primera comptarà amb la comunicadora de Catalunya Ràdio Laura Grau, el director de la Cadena Ser Catalunya Jordi Finazzi, el programador i locutor de RAC105 Albert Buscarons, la secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya Gina Tost i el cofundador de La Coctelera Music Àlex Garcia. Per altra banda, la segona taula rodona estarà formada per la periodista i gestora cultural Aïda Camprubí i els artistes Ferran Palau, Zetak, Baiuca i Sandra Monfort.