Actualitat

Fonograma torna a posar a debat la música enregistrada

La segona edició del Fonograma tindrà lloc entre el 16 i el 18 de novembre

Comptarà amb artistes com Ginestà, Núria Graham, La Fúmiga o productors com Genís Trani o Àlex Pérez

| 16/10/2023 a les 18:00h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
La segona edició de Fonograma, les jornades organitzades per l'APECAT, tindrà lloc del 16 al 18 de novembre en diferents espais de Barcelona. Aquestes jornades tenen com a objectiu explicar, reivindicar i prestigiar el paper de la música enregistrada a Catalunya.

Dins de la programació de Fonograma, hi haurà la secció Fonograma Ciutat, dedicada a presentacions de projectes musicals amb artistes i productors a tres botigues de la ciutat: Disco100, Ultralocal Records i El Genio Equivocado. El 16 de novembre a la botiga Disco100 hi haurà una xerrada sobre enregistraments musicals amb el productor Jordi Matas i la cantant i compositora Núria Graham, i una xerrada sobre la producció d'un disc o un directe amb el productor Genís Trani i dos dels artistes que treballen amb ell: el duet barceloní Ginestà i els valencians La Fúmiga.

L’endemà, 17 de novembre, les activitats es traslladaran a Ultralocal Records, i comptaran amb la presència del cantant i compositor Henrio, la cantant Aiala i el productor Aleix Iglesias. Finalment, el 18 de novembre, la botiga de discos El Genio Equivocado, acollirà presentacions del grup d’indie rock barceloní Krögers, el músic i productor Mama Dousha, el guitarrista i compositor de Da Souza Lluís Cabot i el cantautor, compositor i productor Àlex Pérez.

Per altra banda, l'apartat professional de la programació Fonograma a debat tindrà lloc el 17 de novembre a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. Aquesta jornada posarà el focus en l'ús de la intel·ligència artificial i, precisament, la conferència inaugural de Genís Roca 'La IA i la música: renovar-se o morir' abordarà aquesta temàtica. Com a gran plat fort, aquesta jornada comptarà amb una trobada inèdita entre productors, artistes i creadors de beats destacats com Sr. Chen, The Tyets, Pep Saula (Sexenni), HugSound o Cora Novoa, que reflexionaran al voltant de l’autoria en la música urbana.

Fonograma a debat també comptarà amb fins a cinc ponències amb diferents actors de la indústria musical. La primera es titula 'IA per a dummies: Aplicació en la indústria musical' i comptarà amb la periodista i humorista Ana Polo, la CEO de Blanco y Negro Music Veronica Casas, l'artista i comunicadora Kerrature, el codirector de Blanco y Negro Music Ricard Tomàs i el cofundador de Guzzu i Vitamin Three Arnau Sabaté.

La segona ponència s'enfocarà en el potencial creatiu de la intel·ligència artificial i tindrà les opinions de la periodista Mariola Dinarès, l'artista Cris Checa, l'artista audiovisual Carlos Martorell, la productora AWWZ i la comissària del Sonar +D Antonia Folguera. Just després, un altre debat posarà el focus en les problemàtiques de la intel·ligència artificial i la propietat intel·lectual amb Veronica Casas, la directora general d'SGAE Cristina Perpiñá, la jurista Roser Martínez i la directora d'innovació de l'ICUB Eva Soria.

Les dues darreres ponències estaran dedicades al futur de les radiofórmules i al repte de fer música en llengües minoritzades. La primera comptarà amb la comunicadora de Catalunya Ràdio Laura Grau, el director de la Cadena Ser Catalunya Jordi Finazzi, el programador i locutor de RAC105 Albert Buscarons, la secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya Gina Tost i el cofundador de La Coctelera Music Àlex Garcia. Per altra banda, la segona taula rodona estarà formada per la periodista i gestora cultural Aïda Camprubí i els artistes Ferran Palau, Zetak, Baiuca i Sandra Monfort.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Fonograma, Fongorama

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.