Festivals

El BarnaSants 2024 continua amb Carles Dénia, Raquel Lúa i Bep Marquès

Durant les properes setmanes també actuaran Tomàs de Los Santos amb Elsa Tronchoni, Sergio Rojas, Amaru Angoitia, Guiu Cortés i Ferran Exceso, Luar Na Lubre, Gastelo, Manuel Gerena, Oller i Guerra, Gaddafi Núñez, Vozes i Nerea i Rafa Pons

| 08/02/2024 a les 17:15h

Carles Dénia al Teatre Raval de Gandia
Carles Dénia al Teatre Raval de Gandia | Xepo WS
El BarnaSants 2024 va inaugurar-se el passat 26 de gener amb Les Kol·lontai. Ara, el festival continua amb una nova setmana de concerts programats en diverses ciutats catalanes. Durant la primera meitat de febrer, s'hi podran veure les actuacions de Bep Marquès, Tomàs de Los Santos + Elsa Tronchoni, Sergio Rojas, Amaru Arangoitia, Guiu Cortès i Ferran ExcesoRaquel LúaLuar Na Lubre, GasteloManuel GerenaOller i GuerraGaddafi NúñezVozes i NereaRafa Pons Carles Dénia.
 

BEP MARQUÈS

Divendres 9 de febrer · 20h
Harlem Jazz Club (Carrer de la Comtessa de Sobardiel, 8 - Barcelona) 


El prolífic cantautor i comunicador ciutadellenc ja ha enregistrat una desena de treballs de pop d’autor editats per l’històric segell balear Blau. El popular cantautor menorquí Bep Marquès desembarca per primer cop al BarnaSants amb un recull de cançons que respiren la sal i el mar de la seva terra. Són temes que canten a l’illa de la calma, a les amistats, als antics amors i al pas de temps. L’artista del somriure etern actuarà acompanyat de Toni Bosch a la guitarra i Pamela Sintes el baix. 


 

TOMÀS DE LOS SANTOS + ELSA TRONCHONI

Divendres 9 de febrer · 20h
La Cate (Ronda del Rector Arolas, 4 - Figueres)


Diumenge 11 de febrer · 18:30h
El Centre (Carrer de l'Abat Escarré, 19 - Llorenç del Penedès)


El duet valencià de cantant i actriu fa reviure el poeta avantguardista Joan Salvat-Papasseit per homenatjar-lo als 100 anys de la seva mort. El cantautor Tomàs de los Santos i l’actriu i directora teatral Elsa Tronchoni celebren l’obra del gran poeta barceloní Joan Salvat-Papasseit, a través de la compilació de cançons i rapsòdies basades en el poemari La rosa als llavis, amb una rosa de vellut i d’espines com a gran metàfora de la vida. Coincidint amb el centenari del traspàs del poeta (1924- 2024), el BarnaSants presenta una producció pròpia que homenatja l’escriptor que somiava en la fraternitat universal.


 

SERGIO ROJAS

Dissabte 10 de febrer · 20h
HARLEM JAZZ CLUB (Carrer de la Comtessa de Sobardiel, 8 - Barcelona)


El bandautor madrileny es va donar a conèixer liderant la seva banda Preciados (2008-2012) i popularitzant cançons com "Otra oportunidad". Amb Preciados va gravar un disc a Universal que va ser la sintonia de La Vuelta a España 2010, i amb el senzill "Otra oportunidad" va ser nominat a grup revelació dels 40 Principals. El segon disc va ser Pecado (Warner, 2020), seguit de l’EP en directe Moby (2021), gravat a la sala Moby Dick amb el suport de Marlon, Angy Fernández i Playa Cuberris.


 

AMARU ARANGOITIA

Dissabte 10 de febrer · 20h
Lleialtat Santsenca (Carrer d'Olzinelles, 31 - Barcelona)


Amaru Arangoitia és un músic peruà membre del Centre Rimasun, que promou a Barcelona la cultura, l'educació i la llengua quítxua andines. Al repertori del cantautor hi ha cançons en la seva llengua materna, el quítxua, que des de fa anys ensenya a la ciutat comtal, i altres d'instrumentals, que evoquen la música popular camperola de la seva terra natal. El recital es tancarà convidant a l’escenari el grup de música tradicional Romance Perú, del qual és el director.
 

GUIU CORTÉS I FERRAN EXCESO

Dissabte 10 de febrer a les 20h
Casinet d'Hostafrancs (Carrer del Rector Triadó, 53 - Barcelona)


El directe del cantant barceloní s’ha potenciat amb la recent incorporació de Ferran Exceso a la banda d’El Niño de la Hipoteca del 2008. L’any 2017 van gravar junts un EP amb el segell El Niño de la Hipoteca Records, Lo que hicimos en Youtube pero bien grabado, i enguany Guiu Cortés i Ferran Exceso estrenen Demasiados hombres i Apocalipsis lento, de manera respectiva.


 

RAQUEL LÚA

Diumenge 11 de febrer a les 19h
Casinet d'Hostafrancs (Carrer del Rector Triadó, 53 - Barcelona)


L’espectacle en format de trio de Raquel Lúa es viu com un trànsit per la vida: el naixement, l’amor i el desamor, el sexe, la malaltia i la mort. Les dures i sensibles lletres de la cantautora barcelonina i la seva personalíssima veu sonaran acompanyades del duet Darío Barroso i Glòria Maurel. Un conjunt virtuós, perceptiu i amb una trajectòria professional fora del comú que farà ballar la música pintant-hi els colors. La connexió entre tots tres serà absoluta, quasi palpable.


 

LUAR NA LUBRE 

Dijous 15 de febrer a les 20h
Paral·lel 62 (Avinguda del Paral·lel, 62 - Barcelona)


L’històric grup gallec de música folk presenta les cançons del llibre+CD del seu vintè projecte, Encrucillada (Baía Edicións / Warner, 2024). Concert de presentació del recull antològic de la reputada banda gallega Luar Na Lubre, amb dos discos d’or, més de 2.500 concerts arreu del món i prop de 40 anys de trajectòria. El llibre-disc inclou una cronologia fotogràfica i literària dels seus vint discos, amb les veus de més de seixanta personalitats de la música, la literatura i el periodisme.


 

GASTELO

Divendres 16 de febrer · 20h
Centre Cultural Albareda (Carrer d'Albareda, 22 - Barcelona)


La cantautora càntabra presenta el seu cinquè treball, Capricho (Cersa, 2023), que vol donar continuïtat a la carrera d’una artista referencial. Vicky Gastelo (Torrelavega, 1975) és una cantautora que ha col·laborat en discos de col·legues com Extremoduro, Funambulista i Conchita o al DVD d’homenatge a Enrique Urquijo. Les seves cançons també han estat interpretades per artistes com Pastora Soler, Malú, Ruth Lorenzo, Marta Sánchez, Lorena Gómez o Ednita Nazario.


 

MANUEL GERENA

Divendres 16 de febrer a les 20h
Atrium Viladecans (Avinguda Josep Tarradellas, 17 - Viladecans)


Un dels concerts destacats del festival de cançó BarnaSants serà el que oferirà un dels cantaors més prohibits de la història, Manuel Gerena. El poeta i cantautor sevillà nascut el 1945 és un dels grans referents musicals de la Transició. Va iniciar la carrera artística el 1968 i ben aviat es va convertir en referència del cante rebel i antifeixista de la mà de José Menese o Enrique Morente. L’artista sempre ha estat compromès amb moltes causes i ha demostrat una forta consciència social.


 

OLLER I GUERRA

Divendres 16 de febrer · 20h
Harlem Jazz Club (Carrer de la Comtessa de Sobardiel, 8 - Barcelona)


Estrena del segon disc del duet experimental de cançó del contrabaixista i cantant valencià Jaume Guerra i el pianista sitgetà Víctor Oller. Amb la cançó d’autor com a punt de partida, el duo Oller i Guerra es deixa influir pel pop, el jazz i el folk mediterrani per cercar un so propi. El projecte liderat per Víctor Oller i Jaume Guerra es completa amb Jordi Pallarés a la bateria. El senzill "Agraïment" és el primer avançament del nou disc, on participa la cantant Maria BartomeuLa Maria.


 

GADDAFI NÚÑEZ

Dissabte 17 de febrer a les 19h
Centre Cultural Torre Llobeta (Carrer de Santa Fe, 2 - Barcelona)


El músic, compositor i productor Gaddafi Núñez compleix 25 anys de carrera com un dels artistes peruans amb major reconeixement. Després de dues dècades instal·lat a Barcelona és un reconegut creador i impulsor de projectes musicals d’arrel afroperuana i andina. Gaddafi Núñez celebra 25 anys de carrera artística des de l’edició del primer disc com a solista el 1999, i presentarà un recorregut en directe pels seus cinc discos enregistrats i algunes cançons inèdites.


 

VOZES I NEREA

Dissabte 17 de febrer · 20h
Centre Cultural Albareda (Carrer d'Albareda, 22 - Barcelona)


Recital vibrant de la cantant menorquina Nerea Bruixa amb la formació de corda i alhora projecte d’inclusió social Vozes (Creu Sant Jordi 2023). Nerea Bruixa ha enregistrat tres àlbums –Posiblemente, Vuelo descalza i Llegó la hora–, però ara es presenta acompanyada de la formació de corda de Vozes per brindar Clàssics del pop. Una relectura de cançons populars d’artistes espanyols com Antonio Vega, Antonio Flores, Fito, Platero y Tu, Jarabe de Palo i Sau, entre altres.


 

RAFA PONS

Dissabte 17 de febrer · 20h
Teatre Joventut (Carrer Joventut, 4 - L'Hospitalet de Llobregat)


El cantautor barceloní de 45 anys presenta amb tots els honors el seu últim disc, Joven (El Niño de la Hipoteca Records, 2023), fent més oportuna que mai la trobada entre teatre i artista. Rafa Pons actuarà amb banda i oferirà un concert únic i amb sorpreses per presentar les cançons del seu darrer disc, Joven, a més de repassar el seu repertori. Des del 2009, el músic barceloní ha tocat al festival en diferents i memorables moments de la seva trajectòria.


 

CARLES DÉNIA

Diumenge 18 de febrer · 19h
Auditori Barrada (Rambla Just Oliveras, 56 - L'Hospitalet de Llobregat) 


El cantant i guitarrista gandià Carles Dénia presenta el disc Mussol (autoeditat, 2023), un recull de poemes fets cançons una pàtina intimista, plena de llum i d’arrels mediterrànies. El concert forma part del cicle Trad d'Autor, que programen conjuntament el BarnaSants i el Tradicionàrius.

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, BarnaSants 2024, Bep Marquès, Tomàs de los Santos, Raquel Lúa, Luar Na Lubre, Oller i Guerra, Carles Dénia, Manuel Gerena, Gastelo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.