Actualitat

Sau tindrà una pel·lícula sobre la seva trajectòria

El film repassarà la història del conegut duet format per Carles Sabater i Pep Sala

L'anunci coincideix amb el 25è aniversari de la desaparició de Sabater

| 07/02/2024 a les 16:45h

Guim Puig interpretant Carles Sabater
Guim Puig interpretant Carles Sabater | Arxiu de la productora
L'històric grup del rock català Sau tindrà la seva pròpia pel·lícula. El film es titularà Els de Sau, serà dirigit per Elisabet Terri i repassarà la trajectòria del duet format per Carles Sabater i Pep Sala des dels seus inicis l'any 1986 fins a la mort de Sabater l'any 1999, ara fa 25 anys. Així ho han confirmat des d'Imminent Produccions, coproductors de l'audiovisual al costat d'Arlong Productions.

José Pozo, d'Imminent Produccions, ens explica com va néixer tot: "Nosaltres vam portar la iniciativa a Pep Sala", recorda. "Quan vam veure que la possibilitat de fer una pel·lícula i treballar amb ells estava oberta, vam començar a buscar finançament i a preparar el guió. D'això ja fa més d'un any. Ho hem volgut anunciar ara coincidint amb l'aniversari de la mort de Carles Sabater, aquest febrer". 
 

Guim Puig interpretant Carles Sabater Foto: Arxiu de la productora



I és que la pel·lícula explica la història del grup, des del 1986, quan es coneixen Pep Sala i Carles Sabater, fins al 1999, amb la mort del cantant. "No fem un repàs exhaustiu de tota la vida de la banda, sinó que ens centrem sobretot en els primers discos, que són els que contenen els temes més reconeguts, potents i famosos", adverteix Pozo, que s'excusa bromejant amb què per fer un biopic fidel d'aquests 12 anys de recorregut, s'hauria de fer una sèrie. "La pel·lícula se centra a veure com vivien els seus somnis i com defensaven cantar en català i les limitacions que això els va comportar", explica el productor de la pel·lícula, tot admetent que ell mateix està preocupat pel tema: "l'hem rodat íntegrament en català —excepte per quatre seqüències a Escòcia—, i això potser ens penalitza". De moment, però, ja tenen confirmada la distribució a l'estat amb Filmax.

La pel·lícula, assegura, no serà un documental, tot i que han fet molta recerca per poder-ne fer un guió fidel a Sau. "El guió l'ha escrit la mateixa directora, Elisabeth Terri. Per fer-lo, primer es va documentar amb molts llibres que ens van facilitar des del grup, i en va treure els extractes més significatius i a través dels quals podria explicar una història que encaixés en una pel·lícula de 90 minuts", explica, lamentant que això, evidentment, els ha obligat a deixar coses fora. "Hem intentat trobar un equilibri entre una pel·lícula amb què es puguin entendre moltes coses de la banda així com la seva resiliència, que faci gaudir, i que també emocioni. Serà una pel·li dramàtica, amb tocs de comèdia, i amb la música de Sau present", assegura, tot i que en cap cas es planteja com a un musical. 
 

Pep Sala (Sau) en el 'making of' de la pel·lícula 'Els de Sau' Foto: Arxiu de la productora



Els de Sau ara mateix està en una fase molt inicial, encara acabant de buscar finançament i sense tenir clares les dates de rodatge. "Tenim el finançament molt avançat, però encara ens cal una darrera part", explica Pozo. "Encara no ens atrevim a dir dates de rodatge perquè depenem de moltes coses i de la disponibilitat dels actors". De moment, ja han anunciat l'elenc principal, amb Pol Monen, que farà de Pep Sala, Guim Puig, que interpretarà a Carles Sabater i Guillermo Lasheras que representarà Joan Capdevila (mànager del grup). "Són els primers que hem anunciat, però en tenim d'altres de tancats, també, i més cares conegudes que ja ens han manifestat que volen ser-hi".

Sobre la relació amb Sala, Pozo diu que el músic està encantat amb la pel·lícula, i que ells "estan també encantats amb ell". A més, destaca que amb "tot el que ha fet Sau, i tot el que ha fet ell després —des de Sau30 o a nivell personal—, es mereix una pel·lícula, i no només ell, sinó també tota la banda i el record del Carles".

Sau Foto: Arxiu Enderrock




EN RECORD DE SABATER
Més enllà de film, coincidint amb el 25è aniversari de la desaparició de Sabater, també s'estan duent a terme altres iniciatives. Pep Sala ha compost una cançó de record i homenatge al seu company de Sau, “Nous poemes i velles promeses”, que ha gravat amb la resta de membres de Sau30 i que referencia la coneguda cançó “Poemes i promeses”. Per altra banda, a les Masies de Voltregà també s'impulsarà Experiència Sau de l’espai i el temps, un recorregut immersiu que portarà el visitant per alguns dels moments més àlgids del duet.


 
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Sau, actualitat, pel·lícula

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.