Actualitat

Xanguito arriba amb 'Bon rotllo' a la primavera

El grup de Bunyola publica el quart disc, 'Bon rotllo'

| 22/03/2024 a les 12:30h

Xanguito
Xanguito | Tuco Martín
Xanguito és, per mèrits propis, un dels grups referencials dels darrers temps de la música festiva balear. Els sis Premis Enderrock de la Música Balear per votació popular que han acumulat els darrers anys avalen una trajectòria que avui ja arriba a les quatre referències de llarga durada. Dos anys després de l'alegria postpandèmica d'Eufòria (Halley Supernova, 2022), el grup de Bunyola encapçalat pel cantant Joan Muntaner arrenca la primavera amb Bon rotllo (Halley Supernova, 2024).

 
El nou disc de Xanguito conté deu noves cançons amb estils com l'afrobeat, l'indie, el pop, el folk, el funk, l'electrònica, la cúmbia o el reggaeton, entre altres, que es mesclen amb el missatge positiu i alegre que el grup transmet amb cada cançó. El treball compta amb diferents col·laboracions, com la de l'ebrenc Joan Rovira, qui posa veu al tema d'obertura "Sempre t'estim", o l'icònic Tomeu Penya, qui dona suport a "Fent voltes per Palma", una sàtira sobre la massificació turística de Mallorca. A més, també apareixen en el disc la cantant mallorquina Aina Zanoguera —qui també és una de les veus de la gira de Clara Peya del disc Corsé (Vida Records, 2023)—, Lleonard Martínez o el llaütista Jordi Tugores.

Els concerts de presentació del treball seran el 4 d'abril a l'Apolo, obrint per a Doña Manteca en el marc del festival GuitarBCN; el 6 d'abril a Alcúdia (Mallorca), i el 7 de juny a Ciutadella.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, edrbalears, Xanguito, Bon Rotllo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.