Aquesta nit es celebra la final de la lX edició del concurs de Maquetes Sona 9

| 10/11/2009 a les 07:00h
Arxivat a: Sona9
Estúpida Erikah (folk-rock • Terrassa), Mine! (pop • Barcelona) i Minimal (pop electrònic  Barcelona) són els tres classsificats per a la gran final de la IX edició del Concurs de Maquetes Sona 9, que se celebrarà avui a la sala Bikini de Barcelona.
 Els guanyadors del Sona 9 2009 es faran públics en aquesta gala que comptarà com a fi de festa amb les actuacions dels guanyadors de l’edició passada, El Nota, que vindran a presentar el seu primer disc, Anem a fer-ho fàcil (Propaganda pel Fet!, 2009) i Mishima, que estrenaran en exclusiva les cançons del seu proper àlbum, Ordre i aventura.
La final del Sona 9 també es podrà seguir amb imatge i so en directe a través del web d'iCat fm www.icatfm.cat , que oferirà la retransmissió de la final via streaming per internet.
 
En la festa de la novena edició del concurs de maquetes Sona 9 s’entregaran els guardons de les quatre categories:
Premi Sona 9. El decidirà un jurat especialitzat i serà per al guanyador de la final. Aquest premi consisiteix en la gravació i edició d’un disc, una campanya de promoció i publicitat, una gira de cinc concerts promocionals per tot Catalunya, la gravació d’un videoclip i promoció al Tr3sC, el club de Cultura de Catalunya.
Premi Joventut. S'atorgarà al segon classificat de la final del Sona 9 segons votació del jurat, i consisteix en la gravació i edició  en un estudi professional d’un CD-EP amb 4 cançons, mini-gira de concerts promocionals per Catalunya i campanya de difusió als mitjans dels concurs.
Premi Èxit. S'atorgarà al tercer classificat de la final del Sona 9 escollit pel jurat. Aquest premi consta de 2000 euros en material musical i campanya de difusió als mitjans del concurs.
Premi per votació popular. S'atorgarà per votació del públic a qualsevol dels 18 grups que van accedir a la primera fase del Sona 9. Aquest premi consta de 1000 euros en material musical i campanya de difusió als mitjans del concurs.
 
Els guanyadors del Sona 9 en les vuit anteriors edicions que s’han celebrat han estat: Sapo (2001), Sanpedro (2002), Shitting Milks (2003), Gàtaca (2004) i Miquel Abras (2005) van vèncer en la categoria de pop-rock. Xot (2001), Gadegang (2002), Baetúria (2003), Rauxa (2004) i La Boina (2005) ho van ser en l’apartat de folk/noves-músiques, Túrnez & Sesé (2001), Quim Vila & Eutanàsia Col·lectiva (2002), Relk (2003), Carnal (2004) i Lluís Cartes (2005) en la de cançó d’autor. A partir del 2006, el concurs va estrenar categoria de guanyador únic, i el premi se’l van endur el grup barceloní de klezmer-pop Xazzar, el 2007, el grup de rock’n’roll empordanès The Gruixut’s i en la passada edició, i els rapers de Cornellà de Llobregat, El Nota.
 Organitzat per iCat fm, Televisió de Catalunya, Ritmes.cat i el Grup Enderrock, i amb el suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Sona 9 és el concurs més important per a la promoció de la música en català tant pels premis que atorga com pel volum de maquetes que es presenten. Enguany, s’ha arribat a la xifra rècord de 154 formacions inscrites.