Els 10 millors discos del 2009 segons la crítica dels Premis Enderrock són...

| 27/01/2010 a les 07:00h

Els Amics de les Arts han aconseguit amb Bed & Breakfast (Nòmada 57 Records) endur-se el premi al millor disc de l'any i millor disc de cançó d'autor. Quimi Portet ha estat el millor artista del 2009, demostrant que viu un moment esplèndid, tal i com demostra en les cançons i els directes del seu darrer disc, Viatge a Montserrat (Música Global). El millor disc de pop-rock del 2009 segons la crítica dels Premis Enderrock és per Mazoni, Eufòria 5 - Esperança 0 (Bankrobber), mentres que en folk i noves músiques el guardó va cap al País Valencià i les cançons de Pep Gimeno Botifarra, Te'n cantaré més de mil (Temps Record).
Però el 2009 ha estat un any molt prolífic, tal i com demosta la llista amb els millors discos de l'any, elaborada per la crítica dels Premis Enderrock, i publicada amb extenses entrevistes en el número de gener de la revista.
Una crítica que ha valorat el reneixement musical de Gerard QuintanaDeterratenterrat (Música Global)–, la poesia musicada de la galàxia Joan Miquel OliverBombón mallorquín (DiscMedi / Blau)– o el brillant debut d'Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, grup revelació del 2009. Entre els 10 millors discos de l'any, la revista també ha destacat el segon disc dels hip-hopers At Versaris, A cada passa –Propaganda pel Fet!–, la gran connexió que ha aconseguit fer El Petit de Cal Eril al disc ...I les sargantanes al sol (BankRobber) i la renovació del so que ha fet Pep Sala en el seu darrer treball, Anatomia de la relativitat (L'Indi Music).
Arxivat a: Premis Enderrock