Very Pomelo, àcides contradiccions

Enderrock.cat avança un tema del segon disc del grup de Xarim Aresté

| 16/02/2011 a les 07:00h

Jazz o rockabilly? Pop o rock? Rumba o folk? Mirar de posar-li una etiqueta a les cançons de Very Pomelo és reduir catorze temes (els del seu nou disc) en una sola etiqueta: impossible.


'Xarim' Pomelo encapçala una proposta musical emergent, que dissabte actuarà al cinquè aniversari del festival In-Somni, a Barcelona.
Després de Fígaro Fígaro (Chesapik, 2010) aquest sextet presenta Xurrac Asclat (Chesapik, 2011). Què significa? "Vol dir milions de coses per mi, és un símbol contradictori. Em serveix per parlar de totes les contradiccions que tinc a la vida", explica en Xarim Pomelo. Com sona? "Sona com tots els problemes que vam tenir a la gravació i com és la vida... que ara és de dia i ara és de nit. Ara fa sol i ara fa boira, et mors de fred i de calors", afirma el cantant i compositor.
De quin tipus de contradiccions parla Xurrac Asclat? "És complicat dir-ho ràpid. Parlen molt del que tinc a prop meu, de les coses que em passen a mi i la gent del meu voltant, és molt localista", afirma. Les cançons parlen de l'univers del cantant i compositor Xarim Pomelo, un músic hiperactiu que té onze treballs enregistrats (dos dels quals editats al capdavant de Very Pomelo).
Finalment, el treball inclou 14 temes escollits entre 30 temes que tenien preparats. Ets un compositor compulsiu? "Tinc moltes coses compulsives. Ara estic molt tranquil perquè és com després de menjar, que fas la digestió, i ara tinc l'estómac buit", compara.
Quin és el fil que uneix Fígaro Fígaro i Xurrac Asclat? "La semblança és que som els mateixos. La diferència és que ja no som aquells que érem", explica el líder de Very Pomelo. "Com diu Heràclit, que el riu és sempre el mateix, però alhora sempre diferent: canvia l'aigua, les cèl·lules, l'ambient, el context... tot. Per mi és com el mateix disc, però a la vegada és completament diferent."

Diumenge revolució ('Xarrac Asclat', editat per Chesapik el 2011)

Arxivat a: Enderrock, very pomelo, xarrak, contradiccions