Txarango, portada de l'Enderrock de març

El grup del Ripollès esclata amb 'Benvinguts al llarg viatge'

| 05/03/2012 a les 12:40h

Txarango són els protagonistes de la portada de l'Enderrock de març, en una sessió de fotos realitzada a les instal·lacions del Circ Cric a Sant Esteve de Palautordera. El grup del Ripollès està esclatant en popularitat amb el seu primer disc, Benvinguts al llarg viatge (DiscMedi, 2012), que tot just acaba de publicar en format digital. L'estrena de la cançó "Benvinguts" a Enderrock.cat va sumar més de 6.000 visites en una setmana, i a un mes vista han esgotat totes les entrades per al concert de presentació a sala Apolo el proper 18 d'abril. Tota una allau de sensacions que el cantant del grup, Alguer Miquel, explica a l'entrevista que publica Enderrock: “Benvinguts al llarg viatge és el començament definitiu de l’aventura. El viatge és el camí cap a la utopia, cap a les nostres il·lusions i somnis. I les utopies, tal com pensa el periodista i escriptor uruguaià Eduardo Galeano, serveixen per caminar”.


A hores d'ara el disc de Txarango, que encara no té versió física, ha estat descarregat per més de 15.000 persones. El grup va néixer fruit de la convivència de tres joves –Alguer Miquel, Sergi Carbonell ‘Hipi’ i Marcel ‘Tito’, els tres que protagonitzen la portada de la revista– en un pis del barri gòtic de Barcelona. Després de gravar un CD amb Vall Folk Ska –finalista del concurs Sona 9–, Qui no pregunta és qui no vol (Quimera Records, 2008), l’any passat van penjar dues cançons al seu MySpace com a Txarango: “Vola” i “Nits amb Txarango”. En poc temps van començar a sumar reproduccions, i a hores d’ara ja acumulen 250.000 clics. Durant el 2011, i encara sense disc al mercat, van realitzar una gira de més de cinquanta concerts.
Txarango vénen de les fredes valls del Ripollès i, en canvi, en l’arrel de la seva proposta hi ha músiques càlides com el reggae i la salsa. Marcel 'Tito', guitarrista i també cantant del grup, explica: “Txarango beu de tota mena de músiques festives i de carrer. La música caribenya és la base rítmica, però en el fons pensem que el resultat acaba sent molt pop. El que ens importa, sobretot, són les cançons. Hi ha grups que fan reggae, salsa o rumba, i les cançons són només una excusa per al ball. Per a Txarango tots aquests ritmes són mitjans per explicar històries. La melodia i el contingut van per davant, encara que el directe sigui una festa explosiva”.

Sessió de fotos al Circ Cric
Les cançons de Txarango són plenes de referències al món del circ. Per això la sessió de fotografies que il·lustra la portada de la revista, obra del fotògraf Ibai Acevedo, ha estat realitzada al Circ Cric. Alguer Miquel diu: “No som trapezistes ni acròbates ni res semblant, tot i que algun malabarisme hem hagut de fer! [Riuen]. Des de petits hem entès la música com una cosa molt viatjera. A l’hora de bastir un imaginari vam pensar en el circ clàssic, uns artistes que, contràriament al que fa tothom, es passen els dies i els anys viatjant de poble en poble. De fet, els grups de música com nosaltres funcionem com els circs d’abans, amb esperit nòmada. Viure així et permet conèixer els llocs on vas des d’una perspectiva molt diferent de la del turista, connectant amb la gent que dinamitza la cultura del territori”.
La caravana de Txarango s'aturarà el proper 12 de març a la gala d'entrega dels Premis Enderrock. Podeu comprar en aquest enllaç les vostres entrades.

Arxivat a: Enderrock