Marina Rossell canta Moustaki al Palau

L'acompanyaran Paco Ibáñez i Roger Mas

| 19/04/2012 a les 06:59h

Amb el disc Marina Rossell canta Moustaki (Harmonia Mundi, 2011), la cantant de la Gornal ha adaptat al català les cançons del llegendari cantautor francès i de passada ha saldat un deute amb un amic íntim. Avui, 19 d'abril, el presentarà al Palau de la Música Catalana de Barcelona (21 h) en el marc del 23è Festival de Guitarra.


Al número 27 de la revista Sons, Marina Rossell explicava que fer aquest disc era un vell deute contret amb Moustaki: "Ha estat una obsessió. Volia que ell el pogués sentir [Moustaki fa actualment una vida força retirada per motius de salut] i em consta que a ell també li feia il·lusió. És una vella promesa que li vaig fer fa molts anys".
Ara el disc ja és una realitat, ha merescut el premi Joan Trayter a la millor producció del 2011 i conté grans adaptacions dels clàssics de Moustaki al català ("El metec", "En el Mediterrani", "Hi havia un jardí"). I avui ha arribat l'hora de presentar-lo en directe, precisament a l'auditori on Moustaki va fer grans concerts, el Palau de la Música, i amb la participació de dos convidats especials: Paco Ibáñez, antic amic de Moustaki des que tots dos van anar a tocar junts a Israel, i Roger Mas, que es va estrenar al Palau de la Música quan va haver de substituir Moustaki en un concert on inicialment havia de ser només el teloner.
El grup que acompanyarà Marina Rossell el formen Eduard Iniesta (direcció musical, guitarres acústiques, tembouras, tzouras, mandolina, buzuki i cors), Xavi Lloses (piano acústic, melotron, acordió i programacions) i Miquel Àngel Cordero (contrabaix).

Arxivat a: Sons de la mediterrània