MusiCàtnia 2013, dedicat a Salvador Espriu

L'Orquestra de Cambra de Terrassa 48 centra el seu repertori en l'obra del poeta

| 16/07/2013 a les 06:59h

El divendres 19 de juliol l'Església de Sant Pere de Terrassa acollirà a les 10 del vespre un concert de l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48, dins la primera edició del Festival d'Estiu de Sant Pere de Terrassa. En el marc del desè aniversari de l'OCT 48 neix MusiCàtnia, un concert dedicat exclusivament a música de compositors catalans, per donar a conèixer la cultura musical de la terra.


MusiCàtnia dedica cada any el repertori a un compositor català, i enguany se centra en la figura de Salvador Espriu. L'OCT 48 interpretarà tres obres basades en el seu llegat poètic, juntament amb la mezzosoprano Marta Valero i el flautista Bernat Castillejos. "Contrallums al capvespre" de Josep Padró, "Quatre cançons de la roda del temps" de Carles Gumí, "Tríptic a Sinera" de Narcís Bonet, "A Salvador Espriu" de Jordi Cornudella i '¡"Sant Martí del Canigó" de Pau Casals formen el programa del concert.
El conjunt romànic de les esglésies de Sant Pere, una de les joies arquitèctoniques de la ciutat de Terrassa, serà l'escenari del primer Festival d'Estiu. A l'edició d'enguany les línies mestres es basen en la pedagogia, amb un espectacle familiar, i els concerts de plantejaments imaginatius. 
Del 19 al 21 de juliol tindran lloc els quatre concerts del festival: Música al teu gust, on els espectadors escolliran el repertori (amb un gran ventall de compositors); Poppof, un compositor despitat, per als més petits de la casa; Let it BeValdi, on es combinaran els mestres del barroc (Händel i Vivaldi), i The Beatles i el MusiCàtnia. Les entrades ja es poden comprar a través de Telentrada.com.
L'OCT 48 impulsa el MusiCàtnia per ajudar a "normalitzar la situació de la música escrita per a cordes en el marc de la cultura catalana", pel que fa a les orquestres de corda.


Arxivat a: Any Espriu, espriu