Enderrock i Antònia Font: portades i complicitats

Han guanyat tres Premis Enderrock de la crítica

| 28/11/2013 a les 15:01h

Antònia Font ha estat portada de sis números de la revista Enderrock, el protagonista d'un monogràfic Rockcol·lecció i també del llibre Robot Innocent (Cossetània / Enderrock Edicions). A més, s'ha endut quatre Premis Enderrock al llarg de 17 anys de trajectòria. En fem un repàs.

Premis Enderrock: 
Taxi (DiscMedi/Blau, 2004) va ser per la crítica dels Premis Enderrock 2005 el millor disc en català i també el millor disc de pop-rock. Un parell d'anys més tard, Batiscafo Katiuscas (DiscMedi/Blau, 2006) es va endur el guardó al millor disc per votació popular, i va ser el segon més ben valorat per la crítica. El darrer guardó per a Antònia Font als Premis Enderrock va ser l'any 2012, quan es va endur el reconeixement a millor artista de l'any arran de la publicació de Lamparetes (Robot Innocent, 2011).

  Portada Enderrock 79  Foto: Juan Miguel Morales

La primera portada del grup a la revista Enderrock va ser el maig del 2002."Són els vaquers mallorquins, disposats a la conquesta del mercat del proper oest", deia el sumari de la revista. La publicació d'Alegria (Drac/Virgin) va ser l'excusa per dedicar-los la primera portada: "El tercer disc d'aquesta banda mallorquina que s'identifica per la poesia dels seus versos i per la mediterraneïtat de la seva música".
Enderrock 79, maig del 2002

  Portada Enderrock 104 Foto: Carles Llull

"S'ha publicat l'obra global Taxi (Discmedi/Blau) d'Antònia Font. A partir d'un llibret de Joan Miquel Oliver, el grup de Mallorca ha creat un disc i un curtmetratge en DVD que és un viatge surrealista en què passat i futur es barregen, realitat i ficció es confonen, grup i personatges interactuen. Antònia Font ha apostat per complicar-se la vida i el resultat és al·lucinant".
Enderrock 104, juny del 2004  
 
  Portada Enderrock 126 Foto: Juan Miguel Morales

"El cinquè disc dels mallorquins Antònia Font, Batiscafo Katiuscas (DiscMedi, 2006), ha aixecat una gran expectació tant entre la crítica d'arreu com en el cada cop més nombrós públic que conrea la formació de Joan Miquel Oliver i Pau Debon. El disc continua la saga musical de domèstica-ficció. Després de deu anys als escenaris i del viatge cap a l'espai galàctic dels discos anteriors, el nou àlbum ens porta a les profunditats dels oceans en un submarí monoplaça, en una mirada cap a l'interior, no menys surrealista."
 
Enderrock 126, abril del 2006

 Rockcol·lecció Antònia Font Foto: Juan Miguel Morales

El Rockcol·lecció dedicat a Antònia Font es va realitzar amb motiu de la publicació del disc Coser i cantar (DiscMedi, 2007): un recull del bo i millor del grup regravat amb la intervenció de l’Orquestra Simfònica de Bratislava. "Antònia Font aconsegueix que la formació estigui al servei del grup i no pas a l’inrevés com passa en alguns casos. Per aconseguir-ho no s’estan de distorsionar l’orquestra sempre que els convé (sobretot al segon disc). Un treball de pop de gran nivell que sorprendrà més d’un, fet de manera lliure i desacomplexada."
 
  Fotografia de portada Enderrock 189 Foto: Biel Santandreu

"Lamparetes (Robot Innocent, 2011) ha trencat el silenci després de cinc anys sense presentar cap nou treball d'estudi. Els seus àlbums ja han fet escola: Enderrock presenta el primer disc d'homenatge, Alegria revisitat, on artistes com Mishima, The New Raemon, La Bien Querida i Tomeu Penya versionen el disc pioner d'Antònia Font en el desè aniversari de la seva edició."
Enderrock 189, juliol del 2011


Portada Enderrock 204 Foto: Toni Lara

Després d'haver aconseguit el primer disc d'or amb Lamparetes (Robot Innocent, 2010), els mallorquins mostren el seu gran moment amb la presentació d'un nou àlbum ben especial, un disc de quaranta cançons minimalistes: Vostè és aquí (Robot Innocent, 2012). 
Enderrock 204, octubre del 2012

  Portada de la biografia il·lustrada 'Robots Innocents '

Robot innocent
 (Cossetània / Enderrock Edicions) és la biografia il·lustrada del grup i inclou una discografia comentada, una entrevista que repassa les claus del seu èxit, opinions dels personatges que els han conegut a fons i els acords de quatre hits del grup. Es va publicar el desembre del 2012.
Arxivat a: Enderrock