Un disc-epopeia amb Pere Casaldàliga

Carles Cases presenta el treball 'Araguaia' al Kursaal de Manresa el 20 de desembre

| 17/12/2014 a les 15:00h

Carles Cases és reconegut per la seva feina col·laborant amb figures com Lluís Llach, signant bandes sonores del cinema, etc. Ara acaba de publicar un disc espectacular, Araguaia (Audiovisuals de Sarrià, 2014), a partir de la seva estreta relació amb el bisbe Pere Casaldàliga i la selvàtica zona del Brasil on aquest viu. 
Carles Cases

El treball Araguaia té una exuberància infreqüent. Consta de dos discos. El primer el formen cançons on el compositor bagenc ha musicat poemes en portuguès escrits per l'emblemàtic esclesiàstic –i també bagenc– Pere Casaldàliga. Al segon disc es presenta una singular banda sonora: les músiques que Cases ha ideat a partir dels viatges que regularment ha fet al Brasil per visitar Casaldàliga (antic amic de la família) i de les experiències impactants que s'hi ha trobat.

Segons explica el compositor, la música d'Araguaia, que pren el nom del gran riu amazònic Araguaia, beu de moltes fonts: de l'alegria de les misses que Casaldàliga feia amb els seus feligresos, de la música popular d'arreu de l'Amèrica Llatina, de la música barroca, etc. Per interpretar aquesta música sincrètica, Carles Cases no ha optat per una orquestra convencional. A més de l'Orquestra de Cambra de Bulgària dirigida per Deyan Pavlov, hi participen entre molts altres els cantants Carme Canela i Rubén Fernández, el guitarrista Feliu Gasull, el percussionista Aleix Tobias, el contrabaix de Javier Colina, la trompeta de David Pastor, les flautes ètniques de Xavi Lozano...  

De tota aquesta nòmina de músics en surt un so divers. Cordes, marimbes, corals, violins, percussions de tota mena... Araguaia es presentarà aquest 20 de desembre al Teatre Kursaal de Manresa amb la participació de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz