Actualitzat el 10/07/2014

Amarcord

Mosaic mediterrani (3)

Del cim líric de Raimon a la gràcia melòdica prenyada d'amabilitat i encant de Nino Rota. En el tercer capítol de la sèrie Mosaic Mediterrani evoquem dues de les melodies més cèlebres del compositor milanès, ideades per a la pel·lícula Amarcord, de Federico Fellini.


Amarcord / Danzando nella nebbia
(Amarcord, 1973). Música per a cinema en majúscules amb banderetes de colors. El binomi entre el cinema de Federico Fellini i la música de Nino Rota només ha pogut ser comparat amb altres matrimonis professionals com els de Hitchcock i Herrmann, Spielberg i Williams, Morricone i Leone, Mancini i Edwards o Elfman i Burton. Però per sobre de tots aquests, a Fellini i Rota els unia una passió per la tradició i per la nostàlgia, que va trobar en films com Amarcord, La Dolce Vita i 8 1/2 moments de suprema inspiració. Al llarg dels seus 67 anys de vida, el milanès Rota va musicar més de 150 pel·lícules, a més d'escriure nombroses obres orquestrals, corals, de cambra i fins i tot òperes. En el cas del film Amarcord, el reconegudíssim tema dels títols de crèdit va ser versionat per l'Orquestra Plateria l'any 1979, al seu disc homònim editat per Cabra / Ariola.
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]