Actualitzat el 06/01/2017

Gralla i orgue a la Catedral de Barcelona

Jordi Mestres i Jonatan Carbó hi presentaran el seu disc 'Cornucòpia'

Concert ben especial aquest 11 de gener a la Catedral de Barcelona, dins el VI Cicle dels Concerts d'Orgue. Jordi Mestres (gralla) i Jonatan Carbó (orgue) presentaran el seu nou disc Cornucòpia (Audiovisuals de Sarrià, 2017). El concert començarà a les 20 h i l'entrada és lliure. Per anar fent boca, us convidem a escoltar com sona "Concordança", la peça que obre l'àlbum.

Jordi Mestres i Jonatan Carbó, amb els seus respectius instruments

Jordi Mestres
i Jonatan Carbó ofereixen concerts de gralla i orgue des del 2010. El febrer del 2015 van tocar, per exemple, a l'església de Santa Maria de Gràcia, en una de les actuacions més especials del festival Tradicionàrius que també va permetre escoltar la bombarda bretona (llegiu-ne la crònica aquí).

El concert d'aquest 11 de gener també serà especial. No només pel gran indret on es farà, sinó també perquè servirà per presentar el primer treball discogràfic de música per a gralla i orgue, Cornucòpia. El títol fa referència al corn de l'abundància, a partir del qual els dos músics han procurat generar un repertori de fonts i estils diversos: "Concordança", de Bernat Bataller; "Toc d'ofertori", adapatció del repertori de la colla Els Astons; improvisacions sobre "La Moixiganga d'Igualada"; "Cornucòpia", d'Àlex Cassanyes; "Suite mediterrània", de Francesc Rius, i "Suite sobre una història d'amor", de Carles Prat.

Segons expliquen els seus protagonistes, aquesta iniciativa vol explorar la combinació dels dos instruments i consolidar un repertori propi inspirant-se en les respectives tradicions: la gralla, protagonista de la música festiva i de carrer, i l'orgue, lligat a la tradició culta i litúrgica.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]