Actualitzat el 04/05/2017

Existeix la música mediterrània?

El X Portalblau de l'Escala s'obrirà amb Criatures i una taula rodona amb Fira Mediterrània i Sons

La desena edició del festival PortalBlau de l'Escala s'obrirà el 14 de juliol al centre Alfolí de la Sal amb l'actuació del duet Criatures, guanyador del IX Concurs Sons de la Mediterrània, seguida de la taula rodona "Existeix la música mediterrània?", amb la participació dels mateixos músics, el director de la Fira Mediterrània, David Ibáñez, i el periodista de Sons, Jordi Martí Fabra.
Rachid Taha serà un dels caps de cartell del X Portalblau. Foto: Sudio Zarma - Rachid Taha

El concert inaugural començarà a les 19 h i serà d'entrada gratuïta. Pel que fa a la resta del festival, part de la programació girarà al voltant de la música d'arrel mediterrània. Així, pel cicle Do Re Vi de tast de vins musicats, que tindrà lloc també a l'Alfolí de la Sal, hi passaran la cantant Paula Grande presentant Paula & the Loop (20 de juliol), Roger Mas (22 de juliol) i Neus Mar amb la seva particular revisió de les havaneres (23 de juliol).

Als concerts de més gran format a l'àgora grega d'Empúries hi actuarà l'estrella de rock francoalgerià Rachid Taha (29 de juliol), mentre que a l'escenari de Mar d'en Manassa, el 4 d'agost i ja a la recta final del festival, la cantaora barcelonina Mayte Martín presentarà l'espectacle Tempo rubato, una proposta on sonen entre altres les sis cordes de Pau Figueres.

En paral·lel a la programació musical, també hi haurà una conferència sobre la cuina mediterrània a càrrec del xef i divulgador Pep Nogué (15 de juliol, gratuït), coincidint amb la inauguració de l'exposició "10 anys Portalblau", a càrrec de l'Agrupació Fotogràfica Cromàtica del CER l'Escala.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]