Actualitzat el 15/06/2017

Juny de folk a Torrent

El Museu Comarcal de l'Horta Sud acull el XIV Cicle de Música Tradicional

Com cada juny, el Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March, a Torrent, organitza una sèrie de concerts de música d'arrel, precedits de xerrades divulgatives. Enguany hi haurà noves veus, antigues cançons de bressol i uns històrics del folk: Jonathan Penalba, Bressolant i Urbàlia Rurana.
Urbàlia Rurana tancarà el cicle de Música al Museu d'enguany Foto: Vicente A. Jiménez (Mésdemil)

El cicle de Música al Museu s'obre aquest dijous 15 de juny amb el concert de Jonathan Penalba, gran veu educada en l'escola del cant d'estil i assaonada en diversos grups de danses. Va compartir escenari amb Pep Gimeno 'Botifarra' en l'espectacle Veus populars. A Torrent interpretarà el repertori que formarà part del seu primer disc. I abans, Vicent Torrent dissertarà sobre "Els textos de les cançons tradicionals".

Una setmana després, el dijous 22 de juny, es presentaran les cançons de bressol valencianes del llibre-CD Bressolant (Andana Editorial, 2016) amb els músics que hi han treballat: Cristina Blasco (veu), Josep Maravilla (guitarra i arranjador del repertori), Lluís Llario (contrabaix) i Abraham Rivas (piano), precedits de la conferència de Josep Vicent Frechina, autor dels textos i comentaris del llibre.

Finalment, el carismàtic grup de folk Urbàlia Rurana tancarà el cicle el 29 de juny presentant el seu darrer treball, De tornada a les ribes (Mésdemil, 2017), on incideix en la seva sonoritat característica, fruit de l'amalgama dels patrons valencians amb els d'altres racons mediterranis. Precisament sobre els "Espais de convivència musical a la Mediterrània" versarà la conferència de Jordi Reig que farà de pòrtic al concert.

Tots els concerts del cicle tenen lloc a les 22 h, i les conferències, a les 20 h. L'entrada és lliure i gratuïta. 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]