Actualitzat el 08/12/2017

25 anys a la carretera (en Renault 4L)

Els Quicos celebren el 25è aniversari amb una gira especial i un llibre cançoner

El proper 15 de desembre farà 25 anys que Quico el Célio i el Noi –el Mut de Ferreries i la resta d'integrants s'hi afegirien després– van fer el seu primer concert al bar La Finestra, de Tortosa. El grup celebrarà el 25è aniversari amb una gira especial durant tot el 2018 i la publicació d'un llibre cançoner.
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Foto: Òscar Lanau

Els Quicos compliran justament un quart de segle el pròxim 15 de desembre, data què un Quico el Célio i un Noi (interpretats aleshores per Arturo Gaya i Xavi Borràs) van oferir el seu primer concert en una petita taverna de Tortosa: el bar La Finestra. Dies després s’incorporava al grup Jordi Fusté creant el personatge de Lo Mut de Ferreries, i amb els anys van anar ampliant la formació fins als sis components actuals, desplegant alhora tot un imaginari entranyable vinculat a la singular troupe: un terreny a la muntanya des d'on atenen els compromisos amb fax, i un Renault 4L amb el qual es desplacen per fer els concerts... 

Els músics ebrencs han decidit no centrar l’aniversari en un acte principal sinó en una llarga gira. A partir d’aquest Nadal i durant tot el 2018 visitaran totes les poblacions que vulguin compartir amb ells la celebració. La primera parada serà aquestes properes festes, amb representacions de Lo Misteri de Nadal a Tortosa, Reus, Barcelona, Vilafranca del Penedès i l’Hospitalet de l’Infant.

Passat el Nadal, els Quicos oferiran per tot el país un espectacle especial que repassarà la seva trajectòria artística, que ha estat mereixedora d’onze Premis Enderrock, el Premi Nacional de Cultura i el Premi Joan Amades: 13 treballs discogràfics i prop de 2.000 concerts.

Els 25 anys dels Quicos també se celebraran amb la publicació d'un llibre amb totes les seves cançons: unes 120 lletres amb els acords per cantar i tocar de manera senzilla, que sortirà a la primavera amb l’editorial Cossetània, que ja ha publicat anteriorment Lo llibre de música (2006) i La taverna di Enrico (2011).

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]