Actualitzat el 17/01/2018

La gran trobada de la cultura popular a Barcelona

El segon fòrum Som Cultura Popular, del 25 al 28 de gener a la Fabra i Coats de Sant Andreu

L'antiga fàbrica Fabra i Coats i l'espai Can Fabra de Sant Andreu, a Barcelona, acolliran entre el 25 i el 28 de gener la segona edició del fòrum Som Cultura Popular, amb actuacions, debats, tallers, exposicions, gastronomia, conferències, fira de llibres i joguines, gastronomia i mostra d'entitats.
Els gegants Andreu i Coloma de Sant Andreu, a la primera edició de Som Cultura Popular, a la Fabra i Coats

Al llarg del Fòrum es faran multitud d'activitats obertes al públic. En aquesta edició estaran organitzades al voltant de tres eixos: l'educació i la cultura popular, el patrimoni cultural immaterial i els canvis socials associats a la transformació urbana i la gentrificació.

Entre el munt de presentacions, mostres, fires i debats, es presentarà una exposició sobre el músic vendrellenc Benvingut Socias Mercadé; Xavier Pinyol presentarà el disc Mirant al meu voltant: tible i sardanes; el grup Corrandes són Corrandes presentarà el seu àlbum Lligadetes en un fil i farà un taller de cançó de text improvisat; l'Esbart Català de Dansaires presentarà el projecte Ball per a tota la vida, balla sempre, ball per a tothom; es presentarà el 53è Festival Internacional de Cant Coral a Barcelona; es debatrà sobre l'Associació Obrera de Concerts, sobre els instruments tradicionals a l'escola, sobre l'origen i l'evolució de les bandes...; hi haurà ponències del periodista Pau Benavent i la musicòloga i violinaire Anaís Falcó, actuacions i ballades amb formacions com la Cobla Sant Jordi i la Banda de Música d'Ulldecona, etc. Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç

A més, també es presentaran les primeres conclusions del Fòrum d'Educació i Cultura Popular, sobre el paper de la cultura popular en l'àmbit educatiu, amb la intenció de fomentar criteris d'actuació que tinguin en compte aspectes d'interculturalitat, interreligiositat i gènere. A més de reflexions teòriques sobre aquesta qüestió, també es presentaran bones pràctiques, recerques i projectes dels centres educatius i d'associacions d'àmbit nacional.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]