Actualitzat el 08/01/2018

Història i ressorgiment de les xeremies de Mallorca

Cassandre Balosso-Bardin en parlarà a Palma aquest 10 de gener

Dins el cicle Palma Folk, que programa diverses activitats al voltant de la cultura popular i tradicional, el teatre Mar i Terra acollirà aquest 10 de gener (20 h) la conferència Les xeremies de Mallorca: un instrument social. Història, ressorgiment i cultura, a càrrec de la musicòloga Cassandre Balosso-Bardin.
Cassandre Balosso-Bardin

Cassandre Balosso-Bardin, doctorada el 2015 per l’Escola d’Estudis Orientals i Africans de la Universitat de Londres amb una tesi sobre l’antropologia de les cornamuses mallorquines (xeremies), és actualment professora de música a la Universitat de Lincoln (Regne Unit).

Gran coneixedora i investigadora de la música folk de cultures molt diferents, és també una prolífica intèrpret de flauta i cornamusa, i participa en diversos projectes musicals de substrat cultural molt divers en bandes de música folk d’Itàlia, el Regne Unit, França, Suècia, Anatòlia...

És també fundadora i gran impulsora de la International Bagpipe Organisation i promotora de les Conferències Internacionals de Cornamuses, que enguany s’organitzen (en la seva quarta edició) a Palma, concretament del 9 a l’11 de març a l’Arxiu del Regne de Mallorca.

Amb aquesta conferència al Teatre Municipal Mar i Terra, l’Ajuntament de Palma vol contribuir a ampliar el coneixement de la cultura popular pròpia a partir del món de les xeremies i al mateix temps comença a 'escalfar motors' de cara a la celebració de la 4a Conferència Internacional de Cornamuses de Palma.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]