Etiqueta mallorca

"La meva primera experiència amb un nazi"

Recordem el pas d'Alan Lomax per Mallorca, el 1952

El 1952, el musicòleg nordamericà Alan Lomax va viatjar a Mallorca. Hi pensava estar el mínim temps possible. Però les paraules d'un refugiat nazi a sou del franquisme van fer canviar-lo de parer. A la revista Folc núm. 36 vam publicar un article parlant d'aquella accidentada aventura. El reproduïm a continuació. 

Es Gall de sa Pastera presenta 'Raval'

Després de dos anys tocant, el grup de folk illenc treu un primer disc amb cançons pròpies

Es Gall de sa Pastera, la banda de pop-folk ballable amb arrels que s'estenen pel Mediterrani, des de Menorca i Mallorca fins a Itàlia, presenta el primer treball d'estudi, Raval (Blau, 2020), on es combinen fandangos, jotes i boleros tradicionals amb composicions pròpies. 

Aleix Tobias i Carles Dénia obren una nova edició del Palmafolk

Actuen aquest diumenge 3 de febrer al teatre Mar i Terra

Aquest diumenge 3 de febrer s'obre una nova edició del cicle Palmafolk, que organitza l'Ajuntament de Palma, amb l'actuació de dues figures destacades de la música d'arrel ibèrica: el percussionista Aleix Tobias i el cantant Carles Dénia (19 h).  

Història i ressorgiment de les xeremies de Mallorca

Cassandre Balosso-Bardin en parlarà a Palma aquest 10 de gener

Dins el cicle Palma Folk, que programa diverses activitats al voltant de la cultura popular i tradicional, el teatre Mar i Terra acollirà aquest 10 de gener (20 h) la conferència Les xeremies de Mallorca: un instrument social. Història, ressorgiment i cultura, a càrrec de la musicòloga Cassandre Balosso-Bardin.

Folk mallorquí arreu del món

Els Valldemossa, a Club Trébol

Tota una institució de la música popular mallorquina, Els Valldemossa, van ser aquest 12 de novembre els protagonistes del Club Trébol a Ràdio 4, amb els comentaris de tres dels seus integrants: els germans Tomeu i Rafel Estaràs i la cantant Genia Tobin, que s'hi va incorporar el 1970.

Un bocí de Creta a Mallorca

Conferències i tallers de danses aquest cap de setmana a Manacor

La Institució Pública Antoni M. Alcover de Manacor ha organitzat per al proper cap de setmana un parell d'activitats agrupades al voltant del títol Un bocí de Creta a Mallorca, que serviran per establir una comparativa entre dues cultures musicals mediterrànies i illenques prou importants i vigoroses. 
Pàgina 1 de 1
  
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]