Actualitzat el 24/01/2018

Doble homenatge

El Tradicionàrius recorda Pere Tàpias i Toni Roig en el cap de setmana dels Foguerons a Gràcia

Del 25 al 27 de gener, la festa dels Foguerons de Sant Antoni s'instal·larà un any més als carrers i places de Gràcia. I el Tradicionàrius acompanyarà la festa homenatjant dues figures especialment vinculades a aquesta tradició: Pere Tàpias i Toni Roig.
Pere Tàpias, lloant les virtuts de la sobrassada al CAT. Foto: Carlos Benito / Arxiu del CAT

La festa dels Foguerons a la Vila de Gràcia es fa amb la col·laboració d'una pila d'entitats i programa un munt d'activitats. Pel que fa a les del festival Tradicionàrius, tindran un record especial per dues figures entranyables i molt lligades tant al festival com als Foguerons: el gastrònom i cantautor català Pere Tàpias i el músic i activista mallorquí Toni Roig.

Tàpias, mort l'abril passat, animava cada any el tast de glosa i sobrassada que cada dijous obria la festa al C.A.T. Per això aquest dijous 25 de gener el glosador Mateu 'Xurí' conduirà un acte dedicat a l'autor de l'"Oda a la sobrassada". L'acompanyaran Maribel Servera, Catalina Canyelles i els glosadors del col·lectiu Cor de Carxofa.

L'endemà, el divendres 26 de gener, el C.A.T. acollirà el Ball Roig, un concert d'homenatge al músic Toni Roig (mort fa deu anys) que aplega el seu grup, Al-Mayurqa, amb Biel Majoral, els catalans El Pont d'Arcalís i el grup del valencià Xavier de Bétera, a més dels balladors Maria Dolors Rodríguez i Pep Lizandra, que agermanaran el ball de bot amb la dansa d'arrel pirinenca.

Finalment, el dissabte 27 de gener al migdia xeremiers i glosadors mallorquins obriran l'onzena edició del cicle Folk als Mercats, actuant als mercats de l'Abaceria, la Llibertat, Lesseps i l'Estrella.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]