Actualitzat el 15/02/2018

Korrontzi fa ballar

El grup basc actua aquest 16 de febrer al Tradicionàrius

Sons bascos aquest divendres 16 de febrer al Tradicionàrius. En col·laboració amb l'Euskal Etxea de Barcelona, el grup de folk Korrontzi hi presentarà el seu sisè àlbum, Korrontzi dantzan (Baga Biga, 2016), amb col·laboracions especials: Roba Estesa, Jordi Fàbregas i el grup de ball de l'Euskal Etxea. 
El trikitilari Agus Barandiarán Foto: Arxiu del CAT

Korrontzi, creat l’any 2004 pel trikitilari Agus Barandiarán, recrea la música tradicional basca i el so d'instruments especialment arrelats com la trikitixa, la txalaparta o l'alboka combinat amb acompanyaments més 'globals'. El seu sisè disc, Korrontzi dantzan, és una animada reflexió sobre la importància de fer ballar i una revisió del repertori de danses tradicionals.

Sobre aquest treball, l'acordionista Barandiarán escriu: "El meu mestre Rufino, alhora que m'ensenyava les primeres notes de la trikitixa, em va dir clarament que l'instrument que tenia entre mans havia de posar a ballar tothom qui escoltés la meva música. Des que vaig complir 13 anys aquest ha sigut el meu objectiu a qualsevol plaça, festival o país on he tocat. La sort m'ha acompanyat perquè la meva música s'ha ballat i ha inspirat coreògrafs. En aquest treball podreu veure un compendi-recopilatori de totes aquestes noves danses, i aprendre'n la coreografia. ¡Aupa Rufino!".Navega per les etiquetes

TradicionàriusKorrontzi

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]