Actualitzat el 05/04/2018

Sense gralles no hi ha festa

El 25è Dia del Graller omple de música Vilafranca del Penedès

Sense música no hi ha revolució i sense gralles no hi ha festa. Ho saben bé a la Coordinadora de Grallers de Vilafranca, que aquest mes d'abril celebrarà la 25a edició del Dia del Graller amb activitats de tota mena: concerts, tocs a diversos espais, tallers, fira de lutiers, etc.
Homenatge a Antòn Mañé, 'Ton de la Gralla', a la primera edició del Dia del Graller, el 1994. Foto: Coordinadora de Grallers de Vilafranca

Per celebrar les 25 edicions, el dissabte 14 d'abril a la mitjanit, al teatre Cal Bolet, es farà el concert Carta Blanca a la Festa Major, en què una tria de músics vilafranquins versionaran les melodies de la Festa Major de la ciutat en clau de música moderna. Hi participaran Heura Gaya (veu i gralla), Ivó Jordà (gralla), Jordi Mestres (gralla), Lluís Giménez (guitarra elèctrica), Rai Corbella (baix elèctric), Carles Carbonell (teclat), Marc Vall (percussió) i Xavi Vila (bateria).

El divendres 20 d'abril a la tarda hi haurà animació infantil amb l'espectacle de cercavila Rats!, del grup Campi Qui Pugui, que desfilarà pel centre de la vila. I a la mitjanit, a El Forat del Pany, sonarà {Roger}, el projecte sallentí que atansa la gralla als loops i l'experimentació amb Roger Andorrà (gralla amb efectes) i Roger Giménez (teclats).

El dissabte 21 el toc de balcons oferirà actuacions simultànies pels balcons del centre de la vila a càrrec de les colles de la coordinadora. A partir de les 18 h, de la plaça de l'Oli a la plaça Sant Joan desfilaran les escoles de gralla i timbal. I a la mitjanit, a la plaça de Jaume I, l'acordionista Kepa Junkera presentarà el seu disc Fok (Satélite K, 2017), on interpreta i arranja música tradicional d'arreu dels Països Catalans amb destacats intèrprets de l'escena folk.

El diumenge 22 tindrà lloc a la plaça de Sant Joan l'acte emblemàtic del Dia del Graller, la trobada amb les actuacions de totes les colles participants, la XV Fira de Lutiers, actuacions dels Castellers de Vilafranca i un acte de reconeixement als diferents presidents de la Coordinadora de Grallers en els seus 25 anys d'història: Miquel Benito, Joan Reyes i Jordi Mestres.

Abans de tots aquests actes, com a preàmbul, el dissabte 7 d'abril al migdia s'anunciarà la festa des del balcó del Casino Unió Comercial, mentre que al llarg del matí es faran tastets formatius a la Rambla de Sant Francesc: de gralla amb Heura Gaya i Ivó Jordà, de timbal amb 'Pinyu' Martí i d'arranjaments amb Josep Maria Mayol.

Navega per les etiquetes

Cultura popularVilafrancaDia del Graller

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]