Actualitzat el 31/08/2018

Debats i pel·lícules sobre els pallassos al Mediterrani

A l'Octubre CCC de València, de l'11 de setembre al 2 d'octubre

Com a pòrtic de la Mostra Viva del Mediterrani, que es farà a València del 3 al 21 d'octubre amb activitats de cinema, música, circ i literatura, l'Octubre CCC acollirà un cicle de debats per acostar-se a la realitat del clown des de diferents mirades. 
Anthony Quinn i Giulietta Masina, al film 'La strada'

El cicle El pallasso i el Mediterrani versarà sobre qüestions com el trànsit del circ tradicional de la carpa als nous escenaris expandits, la presència de les pallasses, la dimensió solidària i humanista dels clowns, etc. A més, a cada trobada es projectarà un film especialment relacionat amb el tema tractat. Tots els debats començaran a les 18 h.

La primera sessió, l'11 de setembre, es titularà El pallasso al Mediterrani, tradició i modernitat. Hi participarà Rafael Pla, del circ Gran Fele, i es projectarà la pel·lícula Els clowns (1970), de Federico Fellini.

Una setmana més tard, el 18 de setembre, Carmen Rubio Tomás, de Pallassos Sense Fronteres, parlarà de la funció social del pallasso, i es podrà veure la pel·lícula Pa-ra-da (2009), de Marco Pontecorvo.

El 25 de setembre la directora, escriptora i pallassa Patricia Pardo protagonitzarà el debat El pallasso, tècnica i emoció. Les pallasses, seguit del clàssic film La strada (1954), de Fellini.

Finalment, el 2 d'octubre San Fran, director de la Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella, comentarà el trànsit del pallasso de la carpa a l'escenari i la realitat dels festivals. En aquesta darrera trobada es podrà veure la comèdia francesa Yoyo (1965), de Pierre Etaix.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]