Actualitzat el 19/09/2018

Barcelona, ciutat fadista

Mísia i Katia Guerreiro, al II Festival del Fado el 29 i 30 de setembre

Entre el 29 i el 30 de setembre tindrà lloc la segona edició del Festival del Fado de Barcelona. Hi haurà exposicions, conferències, cinema... i també dos concerts a la sala Barts amb dues de les principals exponents actuals del gènere: Katia Guerreiro i Mísia
Mísia. Foto: CB Aragao  

El Festival del Fado, que va néixer l'any 2011 a Madrid, se celebra actualment a nou ciutats d'arreu del món. A Barcelona, la segona edició tindrà lloc els dies 29 i 30 de setembre. Amb el lema 'El fado de portes enfora', entre altres punts reflexionarà sobre el procés d'internacionalització que aquest gènere de cançó cosmopolita i lligat a les tavernes de Lisboa ha anat experimentant al llarg dels darrers temps. En l'àmbit dels concerts, actuaran a la sala Barts dues grans cantants fadistes: el 29 de setembre, Katia Guerreiro presentarà el disc Sempre, mentre que l'endemà, el 30 de setembre, la cantant portuguesa d'arrels catalanes Mísia interpretarà les cançons del seu darrer treball, Pura vida. Tots dos concerts començaran a les 20.30 h.


Katia Guerreiro

En paral·lel als concerts, el festival oferirà diverses activitats paral·leles al voltant del fado. Al Museu Marítim de Barcelona es podrà veure una exposició sobre les fites històriques i la projecció internacional del fado, i l'estudiosa del Museo do Fado Andreia Brito pronunciarà una conferència sobre la internacionalització d'aquesta música, des dels anys trenta del segle passat fins avui (30 de setembre, 18 h). També s'hi projectaran dos documentals dirigits per Ivan Dias: Un homem do mundo, sobre el veterà cantant Carlos do Carmo (29 de setembre, 18 h), i Mariza no palco do mundo, sobre la cantant Mariza (30 de setembre, 19 h). Totes aquestes activitats paral·leles seran obertes al públic i amb entrada gratuïta.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]