Etiqueta fado

Deu anys d'Interfado a Lleida

El 10è Festival Internacional de Fado, al Tradicionàrius a Ràdio 4

El fado entès no com un gènere tancat, sinó com una porta per on accedir a la diversa nova música portuguesa, és l'eix que vertebra el Festival Internacional de Fado de Catalunya a Lleida, que celebra la desena edició adaptant-se a les circumstàncies i convidant alguns dels músics que hi han deixat petjada.

Lisboa a Barcelona

El Festival de Fado programa Carminho i Fábia Rebordão a la sala Barts

L'edició d'enguany del Festival de Fado de Barcelona ret homenatge a Lisboa. A la sala Barts hi actuaran les cantants Carminho (29 de setembre) i Fábia Rebordão (30 de setembre), i també hi haurà activistats divulgatives vinculades amb aquest gènere de cançó urbana a la Biblioteca Agustí Centelles.  

Mariza canta Amália

El 20 de novembre publicarà un disc monogràfic dedicat a la gran cantant de fados

Aquest 2020 es commemora el centenari de la gran cantant de fados Amália Rodrigues. Entre els músics que la recorden hi ha Mariza, que el proper 20 de novembre publicarà el disc Mariza canta Amália (Warner). De moment, ja pot escoltar-se el primer senzill: "Lágrima". 

Terra ferma, terra de fados

L'Interfado de Lleida, al programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Com tota l'activitat cultural a Catalunya, el festival Interfado s'ha vist afectat per les noves restriccions i ha hagut d'ajornar el concert de cloenda, previst per aquest dissabte 31 d'octubre. Sí que estarà, però, al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, de la mà de la cantant i integrant de l'organització Carolina Blàvia.

Barcelona, ciutat fadista

Mísia i Katia Guerreiro, al II Festival del Fado el 29 i 30 de setembre

Entre el 29 i el 30 de setembre tindrà lloc la segona edició del Festival del Fado de Barcelona. Hi haurà exposicions, conferències, cinema... i també dos concerts a la sala Barts amb dues de les principals exponents actuals del gènere: Katia Guerreiro i Mísia

Jove saudade femenina

Parlem amb Cristina Branco, que actua a Banyoles i al CAT de Gràcia

La cantant Cristina Branco presentarà el seu nou disc, Menina (Universal, 2016), aquest cap de setmana a Banyoles (dissabte 26, Auditori de l'Ateneu, 21 h) i a Barcelona (diumenge 27, CAT, 19 h). Aprofitem per entrevistar una de les veus més interessants i poderoses de la diversa escena fadística actual.

Les cançõns de Névoa

Divendres 29 d'abril la fadista catalana presenta un nou repertori portuguès a Barcelona

Névoa oferirà un concert al teatre de Sarrià aquest divendres 29 d'abril on versionarà al català temes de cantautors portuguesos com Zeca Afonso, Sérgio Godinho o Fausto, que tenen una forta relació amb la Revolució dels Clavells. 

Saudade a la Terra Ferma

El IV Festival Interfado de Lleida, fins al 18 d'octubre

Fins al diumenge 18 d'octubre diversos espais de Lleida acullen la quarta edició del Festival Internacional de Fado de Catalunya. Tres concerts, una exposició fotogràfica i una projecció de cinema formen el cartell d'aquest esdeveniment especialitzat en un dels gèneres musicals portuaris més universals.
Pàgina 1 de 1
  
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]