Actualitzat el 10/12/2018

Càntut i Criatures, a Hong Kong

La música popular catalana, el 2 i 3 de març a la gran ciutat xinesa

Les cançons del disc Càntut (Bankrobber, 2016), que Carles Belda i Carles 'Sanjosex' van rodar pels Països Catalans i Brussel·les en 49 ocasions, tornaran a sonar en dos concerts al Hong Kong Arts Festival. Serà el 2 i 3 de març de l'any vinent, en un festival on també hi seran Criatures, Marco Mezquida i Sílvia Pérez Cruz.
Carles 'Sanjosex' i Carles Belda Foto: Arxiu Càntut

El concert Càntut, on Belda i Sanjosex s'acompanyen de Coloma Bertran i Jordi Casadesús, s'inspira en el cançoner homònim i recrea unes quantes cançons de tradició oral de la Selva, el Gironès i les comarques colindants. Després de girar amb un bon grapat d'actuacions (llegiu aquí la crònica del seu pas pel Centre Artesà Tradicionàrius, en el marc del Circuit Folc), van acomiadar el projecte el 3 de febrer a L'Auditori de Barcelona amb una bona colla de convidats. A Hong Kong, doncs, hi haurà dues noves ocasions per escoltar les seves versions d'"El pomeró", "La dida", "La desgràcia d'un pobre home" o "El general Bum-bum".

A més, també actuaran al festival el duet Criatures, guanyadors del Concurs Sons de l'any 2016, que recentment van tancar a Praga les presentacions del seu primer disc, Taumàtrop (Picap, 2017), i que ja preparen el seu segon treball, Praxinoscopi, on presentaran nou repertori i, segons han deixat entreveure, nova indumentària, després de tres anys lluïnt les seves emblemàtiques camises a quadres.

Tant Càntut com Criatures actuaran els dies 2 i 3 de març en el cap de setmana World Music Weekend del festival. El pianista Marco Mezquida (que hi serà del 21 al 26 de febrer presentant concerts de piano sol i també Ravel's Dreams, el projecte que comparteix amb Aleix Tobias i Martín Meléndez) i la cantant Sílvia Pérez Cruz (el 22 de març, presentant Vestida de nit) completaran la presència de la música catalana en aquest esdeveniment de programació diversa i extensíssima. 

   

Navega per les etiquetes

Hong KongSanjosexCarles BeldaCàntut

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]