Actualitzat el 27/12/2018

Les 'nadadales' de Pau Riba

Jisàs de Netzerit, al programa Tradicionàrius a Ràdio 4

Jisàs de Netzerit, els particulars pastorets de Pau Riba, es representaran divendres 28 de desembre a la sala Clap de Mataró. Seguiran Tiana (29 de desembre), Sant Cugat (30 de desembre), Pontós (4 de gener) i Vilassar de Dalt (6 de gener). I aquest dissabte 29, al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.  
Pau Riba i De Mortimers. Foto: Arxiu Centre Artesà Tradicionàrius

Al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia s'han pogut veure per aquestes dates dos vessants ben diferents del folk de Nadal. Si el 19 de desembre es va representar Lo misteri de Nadal, espectacle del grup tortosí Quico, el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, l'endemà, 20 de desembre, va ser el torn d'un altre clàssic: el Jisàs de Netzerit, de Pau Riba i el grup de rockers-clowns De Mortimers. A més de publicar-lo en forma de disc el 2001 amb col·laboracions especials (Sisa, Pomada, Jordi Pujol, Miguel Fernández, Pascal Comelade, Sabor de GràciaRoger Mas...), l'artista representa i actualitza l'espectacle corresponent en teatres d'arreu cada any pels volts de Nadal.

Nodreixen l'espectacle l'imaginari de la Guerra de les Galàxies, les nadales tradicionals reconvertides en 'nadadales' i la sàtira i la crítica a través de recursos literaris com el sirventès –posar noves lletres a cançons conegudes– o la correguda de vocals un punt a la dreta, tot generant un dialecte del català conegut com a que-te-lé.

Una finestra al món del folk
La història de Jisàs de Netzerit sonarà aquest dissabte al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. En conveni amb el CAT, aquest espai es pot escoltar a Ràdio 4, cada dissabte de 14 a 15 h i cada dijous a la mitjanit. També es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]