Actualitzat el 02/02/2019

Galícia màgica

Luar Na Lubre, al Tradicionàrius a Ràdio 4

El grup gallec Luar Na Lubre va actuar el passat 24 de gener a la Barts de Barcelona presentant el seu àlbum Ribeira Sacra (Warner, 2018). Aprofitant el seu pas per Catalunya, van passar també pels micròfons de Tradicionàrius a Ràdio 4. L'entrevista s'emetrà aquest 2 de febrer.
La formació actual de Luar Na Lubre. Foto: Arxiu del grup

D'ençà que va néixer l'any 1986 a la Corunya, Luar Na Lubre ha esdevingut un dels grups històrics del folk peninsular. Un dels seus creadors, el gaiter Bieito Romero, comentarà aquesta trajectòria i com el grup, que actualment reuneix vuit integrants, ha acabat fent una feina de resistència, reconeixement i militància en el panorama de la música folk, més enllà de les modes. 

A més, al programa sonaran unes quantes de les cançons i tonades que formen el seu darrer àlbum, Ribeira Sacra, que fa referència a un paratge natural del sud de Lugo i el nord d'Ourense, amb una important concentració de monestirs romànics. En un d'aquests monestirs, San Pedro de Rocas, és on estan enterrats els avantpassats de Bieito Romero i on van gravar aquest disc, que també recull treballs de camp recollits en aquest territori, amb col·laboracions com les del cantant Víctor Manuel i que vol reproduir tot el caràcter màgic dels racons de la Ribeira.

Després de passar per Barcelona, Luar Na Lubre continuaran amb una atapeïda gira de concerts per presentar aquest disc. El proper 23 de febrer seran al Gran Teatre d'Elx. I per al proper projecte ja pensen a dedicar un treball conceptual a les tradicions i llegendes vinculades als camins històrics de Sant Jaume.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]