Actualitzat el 31/01/2019

Nàpols-Tetuan-València: el triangle de la vida

El segon festival de música i tradició Arrels de Torrent posarà en comú sons populars de les tres ciutats

Ja s'ha presentat la segona edició del festival de música i tradició Arrels, que tindrà lloc a Torrent del 4 al 8 de febrer. Respecte a la primera edició, s'amplien els horitzons i, a la música popular valenciana, s'incorporen propostes vinculades a les tradicions napolitana i andalusina.
Detall del cartell del II Festival Arrels 

En la seva segona edició, el Festival Arrels vol posar en comú les músiques tradicionals de tres grans ciutats mediterrànies: Nàpols, Tetuan i València. L'esdeveniment, impulsat al voltant dels músics de Carles Magraner amb la col·laboració de diverses entitats de l'Horta Sud, combinarà activitats didàctiques i concerts i presentarà el triangle format per aquestes tres ciutats, actualment convertit en un espai fosc on naufraguen els migrants, en un possible triangle de la vida on floreix la cultura i la música. Si l'any passat la primera edició del festival va girar al voltant dels sons que se salten les barreres entre la música tradicional, l'antiga i la culta, aquest cop s'ha posat l'accent en la geografia i la interculturalitat.

Els actes començaran el dilluns 4 de febrer al matí, a l'Auditori Vicent Torrent, amb el concert didàctic per a escolars 'Descobrim la música tradicional', protagonitzat pels multiinstrumentistes Eduard Navarro i Abel Garcia, que repetiran a la tarda, aquest cop al Centre de Majors Santa Elena. El mateix dilluns a la tarda, al Museu Comarcal de l'Horta Sud, el musicòleg i coordinador del festival, Josep Vicent Frechina, pronunciarà la conferència inaugural, "Música sense fronteres", on es reflexionarà sobre la presumpta existència d'un substrat cultural comú a la Mediterrània.

Dimarts 5, a l'Antic Mercat de Torrent serà l'espai on es trobaran la Capella de Ministrers de Carles Magraner amb Pino de Vittorio (veu tenor i guitarra battente) per fer dialogar villancets valencians amb villanesche napolitans. El dimecres 6 l'Antic Mercat acollirà el concert del cantaor Pep Gimeno 'Botifarra', que oferirà un repertori de música tradicional valenciana al costat dels citats Eduard Navarro i Abel Garcia. El dijous 7 el triangle mediterrani de la pogramació es completarà amb el tercer vector. També a l'Antic Mercat de Torrent, la cantant Imam Kandoussi, al capdavant de l'Ensemble Femení Andalusí de Tetuan, divulguen i enriqueixen el llegat musical andalusí amb sensibilitat de dona.

Finalment, el festival culminarà el divendres 8 a l'Auditori Vicent Torrent amb el concert El triangle de la vida, amb un programa que vol reivindicar la vida i la interculturalitat al Mediterrani. Amb la Capella de Ministrers de Carles Magraner com a formació base, portarà les veus dels artistes que participaran al festival: Elia Casanova, Imam Kandousi, Pep Gimeno 'Botifarra' i Pino de Vittorio.

Navega per les etiquetes

Festival ArrelsTorrent

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]