Actualitzat el 01/02/2019

Aleix Tobias i Carles Dénia obren una nova edició del Palmafolk

Actuen aquest diumenge 3 de febrer al teatre Mar i Terra

Aquest diumenge 3 de febrer s'obre una nova edició del cicle Palmafolk, que organitza l'Ajuntament de Palma, amb l'actuació de dues figures destacades de la música d'arrel ibèrica: el percussionista Aleix Tobias i el cantant Carles Dénia (19 h).  
Aleix Tobias i Carles Dénia, a la passada Fira Mediterrània de Manresa. Foto: Anna Brugués - Fira Mediterrània

Les personalitats creatives d'Aleix Tobias i Carles Dénia s'han anat alimentant mútuament en els darrers temps, i de retruc han alimentat a base de bé el panorama del folk. Si les percussions del primer són part important en els treballs més trencadors del segon, com ara El paradís de les paraules (Comboi, 2009) i Cant espiritual (autoeditat, 2018), la veu del cantant és actualment un dels pilars de Coetus, la nombrosa orquestra de percussions ibèriques liderada pel percussionista. El concert d'aquest diumenge haurà estat precedit per una sèrie de tallers sobre ritmes ibèrics a càrrec de Tobias, un dels responsables que instruments com el pandero quadrat s'hagin consolidat definitivament en l'imaginari sonor del folk.

El cicle Palmafolk continuarà al teatre Mar i Terra els propers mesos amb les actuacions dels pollencins de ball de bot Ballugall (9 de març) i el grup d'havaneres i cançó de taverna Llampuga amb Pebres (22 de març), així com les polifonies occitanes dels Vox Bigerri (18 de maig). Hi haurà també concerts al teatre Xesc Forteza, on el 5 d'abril actuarà el gallec Davide Salvado, i ballades populars a diversos espais oberts de la ciutat amb Galivança (10 de febrer), Balladors de Lluc (24 de febrer), Terra Rotja (10 de març), Arreu (24 de març), Voramar amb Castellers de Mallorca i Els Al·lots de Llevant (7 d'abril), Al Mayurqa (19 de maig) i Xaloc Música (1 de juny).

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]