Actualitzat el 17/02/2019

Rubrifolkum violeta

Mercedes Peón i la reflexió sobre dones i música, al festival de Sant Boi de Llobregat

El Rubrifolkum, el Tradicionàrius del Baix Llobregat, celebrarà la novena edició a Sant Boi de Llobregat els dies 7, 8 i 9 de març. A més d'activitats emblemàtiques com el Cercatasques, enguany hi haurà música aragonesa i gallega. I accent eminentment femení, amb Mercedes Peón com a plat fort.
Ana Fernández, Mercedes Peón i Mónica de Nut. Foto: Arxiu de l'artista

Els actes del IX Rubrifolkum arrencaran el dijous 7 de març a La Masia amb els espluguins The Cane Peelers (22 h) i el seu folk de taverna irlandès i country. L'endemà, el divendres 8 de març, el Casal Fera Ferotge acollirà a la tarda un taller de glosa amb Carles Belda, que participarà després en el tradicional Cercatasques per diversos locals santboians amb les glosadores Marta Gispert i Caterina Canyelles. El mateix divendres a la nit el protagonisme recaurà en el Rolde Aragonés de Sant Boi, que celebrarà el trentè aniversari al Teatre de Cal Ninyo amb tallers de dansa i les actuacions del grup de música tradicional catalana Chundarata i la fanfara de grans èxits catalans FanFarra.

El dissate 9 de març al migdia, a la terrassa del Museu de Sant Boi hi haurà ball folk de vermut amb el trio Flowk, format per l'acordionista Marc del Pino, el guitarrista Ciscu Cardona i el mandolinista Xavi Castanys. A la tarda, la sala polivalent de Cal Ninyo acollirà una taula rodona dedicada a analitzar la presència de les dones a la música, moderada per la periodista Queralt Castillo i amb la participació de la doctora en filosofia Georgina Rabassó, la periodista Neus Molina i la gerent de l'ASACC Carmen Zapata. Serà una bona manera d'anar preparant l'ambient per a la nit, quan el Teatre de Cal Ninyo viurà una vetllada marcada per la dona en el folk gallec, amb les actuacions del jove duo Caldo i de l'emblemàtica pandereteira, cantant i multiinstrumentista Mercedes Peón, que presentarà en format de trio el seu nou i esperat disc, Deixaas (2018), on ha culminat tota una etapa de cinc anys d'investigació, al costat de Monica de Nut i Ana Fernández, amb un treball gravat a les drassanes de Navantia i inspirat en l'estètica industrial. A més, després dels concerts el bar Knaya acollirà jam sessions folk fins que el cos aguanti.

 


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]