Actualitzat el 18/04/2019

Nous horitzons per al Dia del Graller

La trobada de Vilafranca del Penedès es renova i surt a conèixer els parents de la gralla d'arreu del món

Després de celebrar l'any passat el 25è aniversari, el Dia del Graller presenta l'edició del 2019 replantejant alguns dels seus elements i introduint dos grans canvis: es concentrarà en un cap de setmana, del 3 al 5 de maig, i inicia el cicle Les Gralles del Món, posant el focus d'atenció en Occitània. 
Maxence Camelin, tocant l'oboè popular occità amb el Trio Tripoux

El Dia del Graller, que organitza a Vilafranca del Penedès la Coordinadora de Grallers des fa un munt de primaveres, vol aprofitar el punt d'inflexió que va suposar el 25è aniversari per orientar-se cap a nous horitzons i anar perfilant-se com un petit festival que fomenti el coneixement de la gralla i també de la seva extensa família, amb multitud d'instruments de doble canya presents a les músiques populars d'arreu del Mediterrani i l'Àsia.

Amb aquest esperit han creat el cicle Gralles del Món, que cada any posarà el focus en una cultura concreta on aquesta mena d'instruments tingui un pes específic. Per començar, aquesta primera edició posarà el focus en Occitània i els seus oboès populars. Així, el divendres 3 de maig hi haurà una cercavila de tarda amb el trio occità Tripoux, amb la formació tradicional d'oboès i percussió, per acabar amb un maridatge de vins occitans i catalans. El mateix grup Tripoux, que ofereix una lectura esbojarradament festiva dels balls tradicionals d'arreu d'Occitània, farà un concert el mateix divendres a la nit, al Casal popular. 

El dissabte 4 de maig hi haurà una masterclass d'oboès occitans a càrrec de Maxence Camelin, al matí, seguida de les actuacions de Gralles als Balcons. El mateix dissabte 4, a la tarda, es repetirà la trobada nacional d'escoles de gralla i timbal que va engegar-se l'any passat, amb cercavila i actuacions a la plaça de Sant Joan, mentre que el percussionista Pere Olivé presentarà el seu nou llibre, El timbal mans petites. A la plaça de l'Oli, a la mitjanit, hi actuarà el jove conjunt català de folk festiu i versions de grans èxits Fanfarra.

Finalment, el diumenge 5 de maig al matí tindrà lloc l'acte central del Dia del Graller: cercavila pel centre i actuacions de lluïment de totes les colles participants a la plaça de Sant Joan, on s'instal·larà també la tradicional fira de lutiers.

Navega per les etiquetes

Vilafranca del PenedèsDia del Graller

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]