Actualitzat el 30/04/2019

Dansa, sons, natura, patrimoni

El Dansàneu Festival de Cultures del Pirineu concentra la seva programació en una setmana

Ja s'ha presentat la programació del 28 Dansàneu, Festival de les Cultures del Pirineu. Es farà del 25 al 30 de juny i apostarà per enfortir els vincles amb els espais patrimonials dels pobles de les Valls d'Àneu. L'espectacle inaugural anirà a càrrec de la ballarina Sol Picó i el pianista Marco Mezquida.
Imatge promocional del Dansàneu del 2019

Fa quatre anys, el Dansàneu, que fins aleshores tenia un caràcter bàsicament formatiu, va canviar el format i es va acostar més a la producció d'espectacles vinculats amb l'arrel tradicional i el territori pirinenc. Aquesta línia s'ha anat definint i aprofundint, i aquest estiu, així, les produccions pròpies basades en la sostenibilitat i l'arrelament als pobles que l'acullen marquen la pauta.

Els municipis d'Esterri d'Àneu, Alt Àneu, Espot, la Guingueta d'Àneu i Escaló, amb les seves esglésies romàniques, seran els escenaris on es desplegaran espectacles basats en la dansa, la música, les arrels i la contemporaneïtat. Com a novetat, el Danàneu s'avança una setmana al calendari respecte a edicions anteriors: es farà després de Sant Joan i entre les falles d'Isil i les de València d'Àneu (els organitzadors van haver de fer aquest canvi perquè la celebració del Doctor Music, inicialment prevista per al juliol a les Valls d'Àneu, havia acaparat tota l'ocupació hotelera).

Les activitats s'obriran amb l'actuació a duo de la ballarina i coreògrafa Sol Picó i el pianista Marco Mezquida (25 de juny, Santa Maria d'Àneu). El 26 de juny, a l'església dels sants Just i Pastor, a Son, hi haurà programa doble: el pianista Carles Marigó actuarà a la primera part amb el mateix Marco Mezquida, i a la segona amb el ballarí i actor Jaume Sangrà. Més diàlegs entre músics i ballarins: el 27 de juny, a Sant Pere de Sorpe, el multiinstrumentista Eduard Iniesta es trobarà amb la ballarina Gemma Galera.

A partir del divendres 28 de juny se simultaniejaran diferents activitats a diversos pobles: la cantant Lídia Pujol i la ballarina Júlia Farrero –amb la seva instal·lació Teia, sobre les falles pirinenques, a Sant Joan d'Isil–; la cantautora aranesa Alidé Sans a La Creu d'Esterri d'Àneu; dansa contemporània i música electrònica amb la ballabrina Laia Santanach a Santa Maria d'Àneu, on també es presentarà l'espectacle Espero meravelles, amb l'Esbart Sant MartíMirna Vilasís i Xavi Múrcia homenatjant la poeta Montserrat Abelló; el tenorista Jordi Molina presentant el seu darrer disc, Retrat en groc (Seed Music, 2018), amb l'Esbart Ciutat Comtal a la Llar d'avis d'Esterri d'Àneu; Carles Belda i Gemma Abrié a La Creu d'Esterri encapçalant l'ambiciosa i imaginativa adaptació que un nodrit grup de músics han fet dels poemes del Bestiari de Josep Carner i, com a cloenda a les Planes de Son, l'espectacle Sa Mateixa, que reuneix la cantant Joana Gomila i Lali Ayguadé per reflexionar artísticament al voltant del concepte de la repetició i l'imaginari col·lectiu.

Podeu consultar més detalls i la programació completa del Dansèneu en aquest enllaç


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]